Uutisen päiväys

16.12.2013← Takaisin

Yhdeksän hiihtäjän näytöt ovat jo varmistaneet olympiaedustuksen

    Sotshin Olympiajoukkue täydentyi 14:llä urheilijalla, heistä yhdeksän on maastohiihtäjiä.

    Maastohiihtoon valittiin alkaneen kauden näyttöjen perusteella kuusi naista: Anne Kyllönen, Krista Lähteenmäki, Kerttu Niskanen, Riitta-Liisa Roponen, Aino-Kaisa Saarinen ja Riikka Sarasoja-Lilja. Miehistä nimettiin Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi ja Martti Jylhä. Maastohiihdossa on huomioitu annetut näytöt suhteessa Sotšin kilpailumatkoihin ja hiihtotapoihin. Lajin valmennusjohto päättää matkakohtaiset edustukset.

    - Nyt nimetyt urheilijat ovat alkukauden aikana osoittaneet, että heillä on mahdollisuus sijoittua valintakriteerien mukaisesti henkilökohtaisessa kisassa 16 parhaan joukkoon. Tuoreimmat näytöt ovat viime viikonlopulta, jolloin suomalaisurheilijat onnistuivat erinomaisesti laajalla rintamalla. Kaiken kaikkiaan tilanne näyttää tällä hetkellä oikein hyvältä, sanoo Olympiajoukkueen johtaja Mika Kojonkoski.

    Suomen Olympiajoukkueessa on nyt 24 urheilijaa, lopullinen koko tullee olemaan 100-110. Suomen joukkueen valinnoissa noudatetaan ns. ”jatkuvan valinnan” periaatetta, eli urheilijoita voidaan valita sitä mukaa kun valintakriteerit täyttyvät. Näin urheilijoille halutaan taata paras mahdollinen valmistautuminen itse kisoihin. Ensimmäiset valinnat julkistettiin 30.10. ja Olympiajoukkueeseen voidaan nimetä lisää yksilöurheilijoita vielä 13.1, 20.1, ja 27.1. Naisten jääkiekkojoukkue julkistetaan keskiviikkona 18.12. ja miesten jääkiekkojoukkue 7.1.

     Joukkueen esittely