Uutisen päiväys

18.2.2014← Takaisin

Nousiainen palasi Suomeen

Ville Nousiainen palasi viikonloppuna Sotshin olympialaisista kotiin Kouvolaan.

- En pysty tällä hetkellä hiihtämään 50 kilometriä vapaalla niin hyvin, että sillä pärjää maailman parhaita vastaan. Kun valintaa viestijoukkueeseenkaan ei tullut, päätin lähteä kotiin, Ville Nousiainen kertoo.
Kyseessä ei hänen mukaansa ollut mikään mielenosoitus päävalmentajan viestivalintoja kohtaan niin kuin Suomessa on uutisoitu.
- Totta kai olen pettynyt, ettei minua valittu miesten viestijoukkueeseen.  Eikö se ole ihan normaalia. Mutta ei lähtöni ollut mikään kiukkukohtaus. Jos minulla ei ole enää kisoja olympialaisissa, niin turhaan minä sinne jään pyörimään, Nousiainen kertoo.
Edessä olisi mahdollisesti ollut vielä 50 kilometrin kisa, mutta valinta siihenkään ei ollut varma. Hengitystieongelmista kärsinyt Nousiainen ei usko, että hänen iskukykynsä olisi riittänyt huippuvauhtiin kuningasmatkalla.
- Eihän se helppo päätös ollut jättää olympialaisia kesken, mutta ei sinne jäämisessäkään olisi ollut mitään järkeä.  Mulla ois ollut enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Nyt keskityn loppukauden kisoihin.