Uutisen päiväys

29.12.2013← Takaisin

Nousiainen ja Lehtonen hiihtivät pisteille Oberhofin vapaan sprintissä

Tasaisen varmasti parinkympin sakkiin koko kauden takonut Lari Lehtonen otti sunnuntaina ensimmäistä kertaa sprinttikisassa maailmancup-pisteitä. Lehtonen sijoittui 24:nneksi Tour de Skin Oberhofin vapaan sprintissä. Ville Nousiainen vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta hiihtämällä 22:nneksi.

Aika-ajoista kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla jatkoon edennyt Ville Nousiainen sijoittui vapaan sprintissä 22:nneksi.
Nousiaisen erässä Finn Hagen Krogh horjahti alamäen mutkassa ja meinasi kaatua. Nousiainen tuli takaa ja hiukan heilahti, mutta miehen mukaan se ei hänen suoritukseensa vaikuttanut.
- Ei mennyt rytmi missään vaiheessa. Mun hiihdot jäi siihen, etten saanut tarpeeksi pidetty puristusta päällä. Hiihto tuntui kuitenkin hyvältä, oli paukkuja vaihtaa rytmiä.
- Minä ounastelin tätä jo marraskuun lopussa, joulukuun alussa, että täällä rupeaa viimeistään kulkemaan. Ja nyt näyttää taas siltä. Sitä en tiedä, onko kunnon ajoitus Sotshiin onnistunut täydellisesti, mutta joka vuosi alkaa hiihto tourilla paranemaan ja kun tästä rääkistä toipuu, niin kunto nousee helmikuulle.
Nousiainen on tourin kokonaistuloksissa tällä hetkellä sijalla 14.

Lari Lehtonen ilmoitti lauantain prologin jälkeen tavoitteeksensa ensimmäiset maailmancup-pisteet sprinttikisasta. Aika-ajosta varmasti jatkoon edennyt Lehtonen sijoittui vapaan sprintissä 24:nneksi.
- Ainahan ne ensimmäiset hyvältä maistuu, Lehtonen nauraa.
- Pisteet ilmoitin tavoitteeksi ja siihen päästiin, joten tyytyväinen pitää olla. Onhan tästä parempi jatkaa tourin seuraaviin kisoihin kuin aiempina vuosina.
Lehtonen on kokonaiskilpailussa tällä hetkellä 18:ntena.
- Vähän jäi kyllä harmittamaan, kun Sveitsin poika kompuroi ja vauhti tyssäsi. Latasin loppusuoran alkuun, kun taktisesti olisi varmaan järkevämpi ollut ladata paukut loppusuoran loppuun.
Lumipulasta kärsineessä Oberhofissa vapaan baana oli kapea, mutta Lehtosen mukaan ohittamispaikkoja oli.
- Onnistuin parantelemaan omaa asemaa matkan varrella. Suksi oli liukas alamäkeen, siinä oli ihan hyvä asemia parannella.
Ensimmäistä kertaa aika-ajoista pisteille selviäminen tarkoitti myös ensimmäistä starttia maailmancupin sprinttieriin. Ryhmähiihto tuntui Lehtosesta luontevalta.
- Rennompaa tuo oli kuin yksinään hiihtäminen. Löytyi rytmi paremmin, hiihto oli rentoa ja puristaminen luonnollista.

Muiden suomalaishiihtäjien startit jäivät aika-ajoihin. Anssi Pentsinen oli karsintojen 39:s, Matti Heikkinen 87:s ja Sami Jauhojärvi 90:s.