Uutisen päiväys

2.12.2016← Takaisin

Niskasen huippuvire jatkuu, minitourin neljäs sija hieno avaus Lillehammerissa

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Norjan Lillehammerissa viikonlopun aikana. Kolmen kilpailun minitour avattiin perjantaina perinteisen sprintillä.

Suomalaisittain päivän parhaasta tuloksesta vastasi Iivo Niskanen, joka oli neljäs. Naisissa Krista Pärmäkoski oli yhdeksäs. Kokonaispanos joukkueella oli myös vahva, mikä tietää hyviä asetelmia viikonlopun kilpailuihin.

Iivo Niskanen avasi päivän aika-ajon viidennellä sijalla. Erähiihdoissa Niskanen oli vahva, vaikka olikin melko noviisi suhteessa moniin muihin finaalihiihtäjiin. 

”Oikeestaan taktisesti onnistuin mielestäni hyvin. Aika vähän kokemusta on näistä rinteistä, mutta sen verran tätä tutkin, miten ennen on tultu tuosta ja, että laskut on kasaavia. Puolivälierässä onnistuin tosi hyvin, vaikka horjuin loppusuoralla. Silti menin jatkoon, ja välierässä riitti onneksi aika. Iskun paikka oli viimeinen mäki. Harmittavasti finaalissa hävisin vauhtia siihen mutkaan. Kokeneemmat rintterit karkasivat ja tekivät hajuraon”, kuvaili Niskanen erävaiheen hiihtoja.

Miehissä erävaiheeseen hiihti myös Perttu Hyvärinen, ollen 29:s. (linkki Hyvärisen haastatteluun alla) Myös Sami Jauhojärvi ja Matti Heikkinen avasivat Tourin hyvin, ollen 32:s ja 36:s. 

Naisissa Krista Pärmäkoski hiihti upeasti aika-ajon neljänneksi ja oli lopulta minitourin prologin yhdeksäs. Karsiutuminen finaalista jäi noin viiden sentin päähän. 

”Ei jäänyt (paljosta kiinni tänään). Pitäisi olla pitempi mono. Tärkeintä on, että ollaan taistelussa mukana. Tottakai harmittaa, että finaalipaikkaa ei tullut. Tänäänkään ei ollut helppoa, mutta uskon, että tämäkin taas aukaisi paikkoja lauantaille ja sunnuntaille”, mietti Pärmäkoski.

Ennakkoon läpikäytyä taktiikkaa ei Pärmäkoski lopulta pystynyt tosi tilanteessa toteuttamaan.

”En juuri yhtään (pystynyt toteuttamaan suunnitelmaa) näissä mun erissä. Oli vähän sähläämistä. En päässyt tuohon keulapaikalle, missä olisin halunnut rennosti hiihtää”, jatkoi Pärmäkoski päivän taktiikastaan. 

Naisista Pärmäkosken lisäksi erävaiheessa hiihtivät Laura Mononen, joka  oli lopulta 26:s ja Kerttu Niskanen 27:s. Anne Kyllönen oli 40:s. 

Minitour, naisten sprintti, tulokset
Minitour, miesten sprintti, tulokset

Maailmancupin tilanteet www.fis-ski.com

Haastattelut kokonaisuudessaan soundcloud.com/hiihtoliitto-1/ 

Krista Pärmäkosken haastattelu 
Laura Monosen haastattelu
Kerttu Niskasen haastattelu 

Iivo Niskasen haastattelu 
Perttu Hyvärisen haastattelu