Uutisen päiväys

1.1.2014← Takaisin

Niskanen voitti Lenzerheiden kympin

Kerttu Niskanen otti uransa ensimmäisen maailmancupin voiton Lenzerheiden perinteisen kympillä. Suomalaisnaisilla oli yhteislähdössä kaiken kaikkiaan huikea kisa: Aino-Kaisa Saarinen sijoittui viidenneksi ja Anne Kyllönen kuudenneksi. Kaikki suomalaisnaiset mahtuivat 25:n sakkiin.

Uransa ensimmäisen maailmancup-voiton ottanut Kerttu Niskanen oli kisan jälkeen luonnollisesti paitsi äärimmäisen onnellinen myös hiukan hämmentynyt.
- Aivan mahtavaa. Suurin piirtein sanaton olen, puheliaana tunnettu Niskanen nauraa.
Etukäteen Niskanen ennusti Lenzerheiden perinteisen kympin yhteislähdöstä kovavauhtista hässäkkää. Alussa hiukan kärjen vauhdista jäänyt urheilija uskoi omaan kuntoonsa, eikä hätääntynyt erosta.
Norjalaiset ottivat kolme seuraavaa sijaa: Astrid Jacobsen hiihti toiseksi jääden Niskasesta neljä kymmenystä. Therese Johaug oli kolmas ja Heidi Weng neljäs.
- Alussa oli pikkuisen vaikeuksia pysyä kärkihiihtäjien vauhdissa, kun lähdettiin niin reippaasti liikkeelle. Ajattelin, että matkaa on kuitenkin ja lähden rennosti menemään ja nostan sijoja sitä mukaa kuin paukkuja on, Niskanen kertoo.
- Toisella kierroksella latasin siihen, missä saa bonussekunteja ja pääsin ykköseksi. Päätin, että hiihdän viimeisenkin kierroksen keulalta ja tulee ohi, kuka tulee ohi. Oli aivan huikeata, ettei kukaan tullutkaan ohi. Lopussa oli vähän alamäkeä ja minua jännitti, että tuleeko sieltä tytöt ohi. Aivan huikeeta. Tuntuu todella hyvältä, tämä on aivan mahtavaa, Niskanen iloitsi ensimmäistä voittoaan.
Päävalmentaja Magnar Dalen oli kisan jälkeen muikeana:
- Ai miltä tuntuu… no olihan tuon fantastista. Olen todella ylpeä Kertusta, hän otti bonussekunteja ja jatkoi keulassa hiihtämistä.

Suomen naisilla oli kaikkiaan hyvä päivä tulosten valossa. Aino-Kaisa Saarinen taisteli palkintopallisijasta loppusuoralle saakka sijoittuen viidenneksi.

Kuudenneksi hiihtänyt Anne Kyllönen oli kisan jälkeen hiukan pettynyt. Kajaanilaishiihtäjä kaatui kisan alkuvaiheessa.
- En ollut tänään väsynyt, itse asiassa hiihto tuntui tänään hyvältä. Weng tönäisi mut seinään ja kaaduin. Vei todella paljon energiaa ja siitä oli vaikea lähteä jatkamaan. Huollon mukaan tulin viimeisen kierroksen kaikista nopeinta aikaa. Olin siinä kärkiporukassa ja kun kaaduin ja ryhmä pääsi karkaamaan. Siitä oli vaikea lähteä ajamaan kärkeä kiinni. Tilanteesta ei ole tv-kuvaa, joten protestin tekeminen on turhaa energian haaskausta, minä keskityn nyt tuleviin kisoihin.

Krista Lähteenmäki hiihti 13:nneksi ja Riitta-Liisa Roponen 25:nneksi.