Uutisen päiväys

1.2.2015← Takaisin

Niskanen mestariksi 15 km perinteisellä

Naisten perinteisen 15 kilometrin Suomen mestariksi Jämillä hiihti Vieremän Koiton Kerttu Niskanen. SM-hopeaa otti Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen.

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen voitti naisten 15 kilometrin perinteisen väliaikalähdön ajalla 48.14,2. Niskanen otti viikonloppuna pronssia, hopeaa ja kultaa.  ”Päivä päivältä on mitalit kirkastuneet. Oli tänään napsun parempaa, mutta ei missään nimessä valmista vaan vaatii käskyttämistä. Lähdin aika reippaasti liikenteeseen, mutta niin oli lähtenyt Aikkukin. Toisella kierroksella kuulin, että menin keulaan ja loppumatkasta huudettiin jo, että ylivoimainen johto. Taisin huutaa takaisin, että paljon niitä sekunteja on. Viitisen kilometriä kun oli maaliin, niin tajusin, että nyt tulee mestaruus, jos mitään järkyttävää ei tapahdu. Hyvä että sain kolme kovaa kisaa tänä viikonloppuna. Kisojen kautta sitä vauhtia haetaan, nyt tästä viikonlopusta palaudutaan ja sitten leirille. Huomasin, että nousussa pystyin saamaan niitä sekunteja lisää. Aika vaativa oli keli ja raskas keli oli hiihtää, mutta suksi oli hyvä, paikoitellen herkkä ja paikoitellen tosi pitävä,” Niskanen kertoi mestaruushiihdostaan.

Toiseksi hiihti Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski, joka jäi voittajalle 57,5 sekuntia: ”Sukset toimi varmaan niin hyvin kuin tähän keliin voi toimia. Se oli odotettavissa, että irtolunta tulee latuun, niin jyrkimmässä kohtaa keräsi lunta pohjaan, mutta sain potkittua sen irti. Sukset oli hyvät tänään.” Toisella kierroksella, noin kymmenen kilometrin kohdalla Pärmäkoski kaatui: ” Eka ässä-lasku, toisessa kurvissa haukkasi suksi, niin tuli mahalleen tulin, ilmat pihalle ja lasit lensi kaulalle. Siinä meni parikymmentä sekuntia ja mietin, että keskeytän. Näin Annen siellä edessä ja lähdin hiihtää selkää kiinni.  Seuraavaan pitkään laskuun ilman laseja, enkä nähnyt juuri mitään, niin nostin välillä pystyyn ja yritin viritellä laseja. Oli varmaan onni että kaaduin, tuli niin kova tärsky rintarangan seudulle, että jalat rupesi varmaan toimimaan paremmin. ”

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen hiihti pronssille ajalla 49.22,9: ”Kaksi aika kovaa kisaa alla. Mä ajattelin, että lähden kohtuullisen rauhassa, mutta ei ihan noin rauhassa. Ei ollut alku kyllä kovaa vauhtia. Ihan hyvin jaksoin tänään hiihtää, etten totaalisesti simahtanut missään vaiheessa. Maaliin tullessa tiesin, että Kristan ja Ritun (Roponen) kansa on tiukkaa. Ajattelin, että näinköhän tässä käy, että taas oon neljäs, mutta oli tänään onneksi sekunnit mun puolella. Raskas lenkki ja raskas keli oli tänään.”

SM-mitalissa kiinni olleen Riitta-Liisa Roposen suksi temppuili kisan aikana ja irtosi kilometri ennen maalia.

Tulokset