Uutisen päiväys

17.3.2012← Takaisin

Niskanen ja Lehtonen 20-vuotiaiden sprinttimestareiksi

Vuokatti Ski Team Kainuun Iivo Niskanen ja Ruoveden Pirkkojen Emma Lehtonen voittivat 20-vuotiaiden sprinttimestaruudet Kemissä.

Vapaalla hiihtotavalla tasaisella radalla hiihdetyssä kilpailussa Niskanen jätti Anssi Poikosen ja Rikhard Mäki-Heikkilän niukasti mutta hallitusti taakseen, ja otti kauden kolmannen SM-kullan. Niskanen ei juurikaan panostanut aika-ajoihin, sillä menestykseen tottunut hiihtäjä luotti aika-ajon aukaisevan paikat:
”Kone lähti siitä hyvin käyntiin. Tavoite oli päästä joka erässä keulaan, sen jälkeen säästämään voimia hiljentämällä jääkiekkokaukalon taakse asti ja sen jälkeen nostaa vauhti. Tavoite oli väsyttää ja ärsyttää vastustajia”, Niskanen kertasi.
Päivän päätteeksi 20-vuotiaiden naisten mestaruuden vienyt Lehtonen oli yllättynyt voitostaan, sillä hän eteni päivän aikana peräti kahdesti aikavertailusta jatkoon.
”Sain hyvän lähdön, iskin Johannan (Ukkola) peesiin ja pääsin takasuoralla ohitse”, iloitsi Lehtonen.
18-vuotiaissa sprinttimestariksi hiihtivät Perniön Urheilijoiden Lauri Vuorinen ja Ylöjärven Ryhdin Katri Lylynperä. Vuorisella oli selkeä menestyskonsepti:
”Suoraan kärkeen ja paikan pito. Päivän trendi oli noususuuntainen, välierä oli helpoin. Finaalissa alkoi toki jo tuntua”, Vuorinen sanoi.
Lylynperällä päivän suurimmat haasteet olivat karsinnassa.
”Aluksi tuntui, että tästä ei tule mitään. Mutta kun pääsi starttiviivalle, niin homma alkoi toimimaan. Välierä oli lopulta helpoin. Finaalin alussa jäin hieman pussiin, mutta pääsin takasuoralla ohitse ja sen jälkeen en paikasta luopunut”, Lylynperä sanoi.
16-vuotiaissa Suomen mestareiksi hiihtivät Seinäjoen Hiihtoseuran Jasmi Joensuu ja Keravan Urheilijoiden Turo Sipilä.  Sunnuntaina Kemissä kilpaillaan Koululiikuntaliiton mestaruuksista.

Tulossivu: http://smkll.visaskiteam.fi/36 ja http://www.vstresults.com/17-3-Nuorten-SM-sprintti-ONLINE.php
Haastattelusitaatit kisajärjestäjien nettisivuilta: http://smkll.visaskiteam.fi/33

Myös kuvat kisajärjestäjien sivuilta, josta löytyy paljon lisää kuvia.