Uutisen päiväys

16.3.2014← Takaisin

Niskanen Falunin minitourin neljänneksi

Maailmancupin finaaliviikonlopun minikiertueen paras suomalainen oli neljänneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen. Nainen palkitaan sunnuntai-iltana myös maailmancupin distanssicupin kolmosena.

Ladulle tämänpäivän takaa-ajoon kolmantena lähtenyt Kerttu Niskanen sijoittui Falunin kisaviikonlopun minitourilla neljänneksi.
- Kaikkeni annoin, mutta piti mennä loppukiri häviämään. Ennen kisaa tiesin, että takaa tulee Charlotte ja Heidi kovaa, vaikka eroa oli parikymmentä sekuntia. Heidi ottikin sitten kiinni ja yritin antaa sille pari kertaa vetovuoroa, mutta kun se ei sitä ottanut, niin piti itse vetää. Ei voinut jättää pelleilemään, ettei ota muutkin takaa kiinni. Tuossa stadionilla oli melkoinen vastatuulikin. Silti hyvä. Viime vuonna oli todella tyytyväinen viidenteen sijaan ja nyt pykälää parempi, niin kyllä tähän tyytyväinen olen. Tätä menoa, kun parantaa, niin muutaman vuoden päästä ollaan korkeimmalla korokkeella, Niskanen kertoo ja nauraa hersyvästi.
Kokonaisuutena kausi sujui Niskaselta hyvin:
- Tasainen hyvä kausi, eikä ollut mitään sairasteluita ja pääsin aloittaa maailmancup-kauden ihan alusta. Päätavoite oli olympialaisissa ja siellä tein mitä pystyin ja niihin tuloksiin olen tyytyväinen. Maailmancupissa jäi muutama kisaviikonloppu väliin ja silti olin kokonaiscupissa kuuden sakissa ja distanssicupissa kolmas, niin täytyy olla koko kauteen tyytyväinen. Taas on menty paljon eteenpäin.

Sunnuntain takaa-ajossa 11:nneksi hiihtänyt Krista Lähteenmäki hiihti tiukasti oman kisansa.
- Eilen oli vaikea kisa ja tänään päätin lähteä rauhallisesti kisaan. Samaan aikaan lähti muutama sprintteri, jotka ampaisivat kovaa matkaan, mutta päätin hiihtää ihan rauhassa ja loppua kohti kiristäen ja se näytti toimivan. Toisella kierroksella sain porukan kiinni ja heidän mukanaan hiihtelin ja lopussa yritin vielä puristaa.
Lähteenmäki oli sekä maailmancupin kokonaiskisassa että distanssicupissa yhdeksäs.
- Hyvillä mielin, kun aurinko paistaa. Pientä harmitusta aiheuttaa, kun sairastuin olympialaisten alla ja se verotti kuntoa siellä, mutta kuitenkin ihan positiivinen mieli tämän kauden kisoista. Vielä on paljon parannettavaa, että sitä kärkeä saadaan kiinni.

Anne Kyllönen sijoittui 23:nneksi sunnuntain takaa-ajossa. 
- Aikamoista taistelua on ollut. Ilman muuta sairastelut painaa. Yritin taistella ja antaa kaikkeni ja kyllä puristin viimeiset mehut itsestäni tähän viikonloppuun. Oon mä kyllä aika väsynyt. Totta kai, kun joutuu yliyrittämään, niin missään ei voi enää antaa yhtään tasoitusta, niin kyllä olen ihan naatti, kajaanilaishiihtäjä naurahtaa.
Kyllösen mukaan alkukausi meni suunnitelmien mukaan, mutta vuoden vaihteen jälkeen kausi on olut yhtä taistelua. Maailmancupin kokonaistuloksissa naisen sijoitus oli kymmenes.
- Tammikuuhun asti meni erinomaisesti ja kehitystä eteenpäin oli selvästi tapahtunut, mutta sitten nämä ikävät sairastelut, joita mun kohdalla tänä vuonna riitti aivan liikaa. Mutta kai se on sitten niin, että tämän sairastelujakson jälkeen pysyisin monta vuotta terveenä.

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui takaa-ajossa 24:nneksi. 
- Lihakset on niin väsyneet, niin en mä pysty käyttämään omaa hiihtokapasiteettia ollenkaan hyväksi. Tekniikka on vähän sitä sun tätä, se nyt oli edelleen tällaista rimpuilua, mutta ehkä hiukan parempaa kuin eilen.
Kokonaisuutena Saarinen oli kauteen tyytyväinen. Kauden päätavoite oli olympialaisissa. Maailmancupin distanssicupissa nainen oli kahdeksas ja kokonaiscupissa kolmastoista.
- Cupista ei jäänyt kyllä hirveesti mitään käteen. Enemmänkin kausi meni niin, että valmistauduin olympialaisiin ja sinne tyhjennettiin kokonaan kroppa ja loppukausi sitten selviydyttiin. Päätavoite oli olympialaiset ja siellä menestyminen, ja siinä onnistuin sataprosenttisesti. Cuppi oli vähän toisarvoinen ja siinä ei valitettavasti ei tullut mitään ihmetuloksia. Mutta sen verran vaikeasta tilanteesta lähdin liikenteeseen, ja sain olympialaisissa kaiken irti, niin sitten näissä vikoissa kisoissa on tulokset tällaisia. Välillä pitää priorisoida.