24.1.2019← Takaisin

Naisten 15km yhteislähdössä tutut mitalistit – Anita Korvalle kolmas pronssi

Junioreiden MM-kisoissa Lahdessa hiihdettiin tänään U20 naisten 15 kilometrin yhteislähtö perinteisellä hiihtotavalla. Mitalikolmikko oli täysin sama, kuin toissapäivänä hiihdetyssä 5 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. Voiton vei Ruotsin Frida Karlsson, ennen Norjan Helene Marie Fossesholmia ja Suomen Anita Korvaa.

Päivän voittaja Karlsson oli kilpailussa ylivoimainen, kun hopeamitalisti Fossesholm jäi kärjestä 52,1 sekuntia. Kultamitali oli jo Karlssonin toinen näissä kilpailuissa.

"Olen todella iloinen tämän päivän suorituksesta, olen todella tyytyväinen. Halusin keskittyä vain omaan hiihtooni ja löytää hyvän taktiikan kisaan ja onnistuin sen tekemään", alusta asti karkuun hiihtänyt Karlssonkommentoi.

Korva nappasi päivän yhteislähdöstä jo kisojen kolmannen pronssimitalinsa.

"Tottakai se maistuu hyvälle, oon saanu kunnon kohotettua sillä tavalla, että pystyy hiihtään joka matkaa aika kovaa", Korva kertoi tyytyväisenä.

Muista suomalaisista Hanna Ray oli 28:s, Linnea Halonen 55:s ja Josefiina Böök keskeytti.

Suomalaisurheilijoiden kommentteja SoundCloudissa.