Uutisen päiväys

5.12.2015← Takaisin

Naisilta hyviä suorituksia Lillehammerin yhdistelmähiihdossa, miehillä raskasta hiihtoa

Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina naisten ja miesten yhdistelmähiihdoilla. Naiset hiihtivät 2 x 7,5 kilometriä ja miehet 2 x 15 kilometriä.

Suomalaisnaisista nousujohteiseen hiihtoon pystyi Anne Kyllönen, joka tuli suksien vaihtoon kymmenentenä ja nousi vapaan osuudella seitsemänneksi. 

”Nousujohteinen hiihto ja tänään kulki hyvin. Kroppa tuntui hyvältä ja löydettiin suksikalustoon hyvä luisto ja pito niin lopputuloskin on hyvä.”

Yhdistelmähiihdon haasteena ovat sekä kaluston vaihto että hiihtotavan muutos. 

”Aika vähän olen harjoitellut (vaihtoa perinteisestä vapaaseen), koska mulla se on toiminut aina hyvin. Sen kanssa ei ole koskaan ollut haasteita lihaksiston kanssa, kun vaihdetaan perinteisestä vapaalle. Sen suhteen olen ollut luottavainen, että lihaksisto toimii siinä (vaihdoksessa).”

Kuuntele Kyllösen koko haastattelu 

Kerttu Niskanen oli kilpailun kahdeksas, Krista Pärmäkoski 15:s ja Laura Mononen 21. Aino-Kaisa Saarinen jätti kilpailun perinteisen osuuden jälkeen. Lillehammerin lauantainen kisa oli Saarisen viimeinen tällä kaudella. 

Kerttu Niskasen kommentit 
Krista Pärmäkosken kommentit 
Laura Monosen kommentit Aino-Kaisa Saarisen kommentit 

Miehissä Sami Jauhojärvi ei yltänyt maailmancupin pisteille ja oli 38:s. Ristomatti Hakola hiihti sijalla 59. ja Ari Luusua 69. Ennakkoon kovin suomalaisnimi Iivo Niskanen ei hiihtänyt sairauden vuoksi. 

”Kyllä pertsalla mennään tällä hetkellä ihan liian lujaa meikäläisen tasolle. Uskomatonta kyytiä pystyy latomaan alusta asti. Ittellä on semmoinen tasanen vauhti, nyt pittää miettiä, että mikä on, kun ei pääse tuon lujempaa. Lihas tuntuu hyvältä, fiilis on semmoinen rento ja hyvä, mutta sieltä ei vaan saa irti”, Jauhojärvi sanoi hiihdon jälkeen.

Kuuntele Sami Jauhojörven haastattelu  

Ristomatti Hakolan kommentit 
Ari Luusuan kommentit 

Tulokset, naiset, yhdistelmähiihto

Tulokset, miehet, yhdistelmähiihto

Maastohiihdon maailmancup jatkuu huomenna sunnuntaina viesteillä. Naisten ja miesten viestijoukkueiden hiihtojärjestys julkaistaan myöhemmin @xcteamfin twitter-tilillä. Miesten tämänpäiväisen kolmikon täydentää viestiin Perttu Hyvärinen