Uutisen päiväys

2.8.2014← Takaisin

Mononen ja Heikkinen Ylläksen rh-kisan nopeimmat

Ylläksellä käytiin lauantaina kovatasoinen rullahiihtokisa. Naisten kisan voittoon hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen ja miesten kisan voittajaksi kruunattiin Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen.

Mononen ja Heikkinen Ylläksen rullahiihtokisan voittajat Ylläksellä käytiin lauantaina kovatasoinen rullahiihtokisa. Naisten kisan voittoon hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen ja miesten kisan voittajaksi kruunattiin Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen. Ylläksen rullahiihtokisassa naiset hiihtivät kaksi kertaa 4,2 kilometrin ylämäen ja miehet kolmesti. Lähtöjärjestys niin kutsuttuun prologiin määräytyi FIS-distanssipisteiden perusteella eikä FIS-sprinttipisteiden kuten alun perin suunniteltiin. Syynä tähän oli prologin pituus.
- Kisa käytiin ylämäkeen ja nousumetrejä 4,2 kilometriin tuli 160 metriä, maastohiihdon valmennuspäällikkö Eero Hietanen kertoo. Naisilla ensimmäinen 4,2 kilometrin hiihto määräsi lähtöjärjestyksen takaa-ajokisaan. Miehillä laskettiin yhteen kahden nousun yhteisaika, jonka perusteella takaa-ajoon ja viimeiseen tiukkaan rytistykseen lähdettiin.Naisten kisan voitti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen, jonka mielestä kisa oli kiva lisä leiriviikkoon.
- Aina kisoissa saa enemmän irti puserrettua. Tulee melkein huomaamatta tehtyä kovempi treeni. Ensimmäinen nousu oli vähän vaikeampi, toisen pystyi jo vähän rennommin tulemaan. Kovia viikkoja määrällisesti takana, ei niinkään tehollisesti. Hyvässä kunnossa olen ja ainahan se on mukava voittaa, hyväntuulinen Mononen kertoo.
- Teknisesti tämä oli ehkä lähempänä talven kisoja, tuollaisia Vuokatinvaaran nousun jyrkkiä ei ole kuin ehkä Tourilla. Me ehdittiin ihan hyvin palautua hiihtojen välillä, mutta miehillä kyllä oli aika tiukka setti, Mononen käy läpi rataa.
Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen sijoittui toiseksi ja Vuokatti Ski Team Kainuun Susanna Saapunki kolmanneksi.

Miesten rullahiihtokisan voitti Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen, joka veti myös päivän nopeimman nousun ja sai siitä bonuspalkintona ruohonleikkurin.
- Tarpeeseen tuli leikkuri. Kisa oli sopivan raaka leirin päätteeksi, just hyvä kova harjoitus tähän väliin. Rata sopii hyvin minulle, kun minä olen vähän niin kuin lappalainen kitukasvuinen koivu itsekin. Tykkään kyllä kun saan sopivassa kulmassa työskennellä ja hapenottoa koetella, Heikkinen naureskelee.
Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen oli toinen ja kolmanneksi sijoittui Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen.

Kuvat Marjut Luttunen

Ajanotossa oli hiukan haasteita, joten tulokset eivät ole tilastokelpoisia.