Uutisen päiväys

17.12.2016← Takaisin

Mononen 10:nneksi ja Heikkinen 6:nneksi Ranskassa

Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina La Clusaz'ssa. Naisten 10 kilometrin vapaan kisassa paras suomalainen oli 10:nnen sijan Laura Mononen, kovassa kunnossa oleva Matti Heikkinen hiihti miesten 15 kilometrin taistossa kuudenneksi.

Naisten kisassa Laura Mononen sivakoi 10:nneksi 51 sekuntia voittajaa, Norjan Heidi Wengiä perässä. Suomalaisen mukaan kisa sujui hyvin, vaikka parempaakin olisi ollut tuloksellisesti saumat pitkän aikaa.

"Ihan OK-kisa viimeiselle kierrokselle ja sen puoliväliin asti, sitten tuli noutaja. Viidennestä sijasta olisi ollut mahdollista tapella, tietysti se vähän harmittaa, mutta vapaan kisaksi keskimäärin ihan OK. Laskut piti ottaa varovasti, kun hapoilla tuli," Mononen kertoi, ja jatkoi:

"Yllättävän hyvältä tuntui, auttaa, kun jo toinen viikko korkealla. Paremmalta tuntui kuin viime viikonloppuna Davosissa."

Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli 16:s, Aino-Kaisa Saarinen 18:s, Anne Kyllönen 35:s ja Susanna Saapunki 50:s. Podiumilla sen sijaan nähtiin Wengin lisäksi myös kaksi muuta norjalaista, kun Marit Björgen sivakoi kakkoseksi ja Ingvild F. Östberg kolmanneksi.

Miesten kisassa Matti Heikkinen taisteli upeasti kuudenneksi, Lari Lehtonen puolestaan ylitti maaliviivan 15:ntenä. Myös 29:nneksi päätynyt Perttu Hyvärinen saalisti maailmancupin pisteitä. Muista sinivalkoisista Ville Nousiainen oli 47:s, Sami Jauhojärvi 50:s, Lauri Vuorinen keskeytti.

"Se oli työpäivä, hiihto oli raskasta alusta asti. Selviytymistaistelua, että pysyisi pääryhmän mukana. Normaaliin tapaan lopussa nousin minkä pystyin. Näissä kisoissa pitäisi pystyä hiihtämään rennosti kärkiporukassa, nyt oli kamppailua ja piti repiä. Pitää olla tyytyväinen kuitenkin, 25,4 sekuntia kärjelle jäänyt Heikkinen summasi.

Kisan ykkössijan kuittasi Norjan Finn Hågen Krogh, maanmies Martin Johnsrud Sundby taipui loppusuoralla kakkoseksi. Kolmas puolestaan oli Venäjän Aleksander Legkov.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Miesten kisan tulokset
Suomalaisten kommentteja

www.hiihtoliitto.fi

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook, xcteamfin
Twitter @xcteamfin 
Instagram @xcteamfin
#xcteamfin

Soundcloud
LUMISPORT TV (YouTube)

Kuvassa Riitta-Liisa Roponen.