Uutisen päiväys

12.1.2014← Takaisin

Mikkeli voitti Suomen Cupin miesten viestin Keuruulla

Suomen Cupin miesten 3x5,4 kilometrin viestin voitti Mikkelin Hiihtäjät. Oulun Hiihtoseura sijoittui toiseksi ja Jämsänkosken Ilves kolmanneksi. Keuruun miesten viestiin liittyi pientä dramatiikkaa, kun maalilinjan ensimmäisenä ylittänyt Vuokatti Ski Team Kainuu päätettiin hylätä.

Miesten 3x5,4 kilometrin Suomen Cupin viestissä Keuruulla, maalilinjan ensimmäisenä ylittänyt Vuokatti Ski Team Kainuun suoritus hylättiin. Toisen osuuden hiihtäneen Mikko Koutaniemen katsottiin perinteisen viestissä syyllistyneen luisteluhiihtoon. Yksikään joukkue ei tehnyt asiasta protestia vaan tuomarineuvosto teki suoaran päätöksen Vuokatin hylkäämisestä.
Kisan voittajaksi nousi Mikkelin Hiihtäjät joukkueella Olli-Pekka Tolvanen, Markus Pörsti ja Antti Lampinen ajalla 37.23,9
- Aika paljon jännitti tuo lähtö, kun neljännestä rivistä lähdettiin, mutta yllättävän hyvin kaista aukesi ja siinä pääsi puolen kilometrin jälkeen heti viiden joukkoon, niin ei tarvinnut kuin mukana pysyä. Yllättävän nätisti meni, Tolvanen kertoo.
Kakkososuuden hiihtäneen Pörstin mukaan joukkueen tavoitteena oli hiihtää kolmen sakkiin.
- Tarkoituksena oli omalla osuudella hiihtää torjuntavoitto eli etten ihan hirveesti jää siitä sakista. Olen tyytyväinen omaan hiihtooni. Voitto oli varovaisen optimistinen tavoite, Pörsti nauraa.
Ankkuriosuuden hiihtänyt Lampinen, pääsi hyvistä asemista kärjen perässä ladulle.
- Oli kyllä herkullinen paikka lähteä hiihtämään. Yritin jopa pientä irtiottoa, mutta Iivo (Niskanen) otti vielä kiinni. Pitosuksilla lähdin, kun täällä on niin jyrkkäpiirteiset mäet, että ne on mukavampi juosta ylös kuin rimpuilla, Lampinen kertoo.

Oulun Hiihtoseura sijoittui toiseksi 9,3 sekuntia voittajajoukkueelle jääneenä. Avausosuuden hiihti Lasse Paakkonen.
- Hieman pelonsekaisin tuntein lähdin tänään ladulle, olen sen verran koomaillut tämän viikon, että vähän pelkäsin, että floppaanko avausosuudella. Lähtökohtaisesti on tarkoitus pysy kotimaan kisoissa keulilla, jos ei pääse karkaamaan.
Kolmen kärkeen sijoitusta tavoittelemaan lähtenyt OHS oli kakkostilaan tyytyväinen. Toisen osuuden hiihti Jarmo Rissanen, joka pääsi osuudelleen kolmantena.
- Oisin tietysti toivonut pitempää matkaa, mutta toisaalta pertsa kulkee hyvin, niin ihan sama, mikä on matka.
Ankkuriosuuden hiihti Kusti Kittilä:
- Täytyy kompata Lassea, että mä olen koomaillut viimeisen neljä viikkoa ja tämä oli ensimmäinen perinteisen kisa sitten joulukuun Suomen Cupin Rovaniemellä. Lajiharjoittelu on jäänyt todella vähälle. Puolitoista kilometriä menin hyvin, sen jälkeen oli taistelua itseä vastaan ja sellaista houkuttelua, että koita nyt hiihtää maaliin saakka.

Jämsänkosken Ilves eli Petoteam sijoittui kolmanneksi. Henri Jelonen oli avausosuuden viidenneksi nopein.
- Oma suoritus oli tyydyttävä. Lihaksisto ei ole vielä tottunut hiihtämään perinteistä. Viimeksi puolitoista kuukautta sitten olen perinteisen kisan hiihtänyt, enkä kuukauteen metriäkään. Aika lailla jäätiköllä vaparia ja tasuria olen hakannut. Kunto on kuitenkin ihan hyvä.
Petoteamin ykkösjoukkueessa ensimmäistä kertaa hiihtänyt Mikko Harju oli suoritukseensa tyytyväinen.
- Vähän jännä paikka oli. Kauden eka pertsan startti ja siitä kunnialla selvittiin, niin olen oikeankin tyytyväinen kolmanteen sijaan.
Ankkuriosuuden hiihtänyt Jussi Simula ehti jo verryttelemään, kun kutsu tuli takaisin stadionille palkintojenjakoon. Mies ei ollut omaan hiihtoonsa tyytyväinen.
- Ei järin häävi, on ollut alavireistä jonkun aikaa. Pääsin Mikkolaisen (Juha-Matti) peesiin. Omaan hiihtoon en ole tyytyväinen.