Uutisen päiväys

7.12.2014← Takaisin

Mieshiihtäjillä Lillehammerissa huippupäivä: Matti Heikkinen seitsemäs, Lari Lehtonen ja Ville Nousiainen nousivat maailmancupin pisteille

  "Päivät eivät näytä olevan veljiä keskenään. Tänään tuli varmasti urani paras hiihto", hämmästeli lähes neljäkymmentä sijaa noussut Lari Lehtonen.

  Suomalaiset mieshiihtäjät onnistuivat Lillehammerin takaa-ajon 15 kilometrin perinteisellä osuudella vähintäänkin erinomaisesti. Norjalaisdominanssin takana vaihtelevista asetelmista ladulle takaa-ajoon ja samalla minitourin viimeiseen etappiin lähteneet hiihtäjät suoriutuivat lopulta loistavasti: seitsemänneksi hiihtäneen Matti Heikkisen jälkeen pistesijoille hiihtivät myös hurjasti nousseet Ville Nousiainen (sija 23) ja Lari Lehtonen (sija 26). Erityismaininnan ansaitsee Lari Lehtonen, joka paransi sunnuntaina sijoitustaan lähes neljäkymmentä pykälää ja hiihti yhden päivän kovimmista yksityisajoista. Samalla Lehtonen kirjautti itselleen kauden ensimmäiset pisteet maailmancupissa.

  ”Se oli aika lailla uran paras hiihto ikinä! Päivät eivät tosiaankaan taida olla veljiä keskenään. Eilen tuntui että kaikki menee ihan päin seiniä, mutta sitten iskikin tämmöinen päivä kohdille”, häkeltynyt Lehtonen kommentoi kilpailun päätteeksi.

  Ville Nousiainen oli päivän toinen suomalainen supernousija.

  ”Se oli lähtökohta että sijoitus nousee ja paljon. Ladulle lähdin tykitysmeiningillä, siellä juostiin kilpaa ja mentiin tosissaan. Kuuteen kilometriin asti tultiin aika paahtoa. Parannettavaakin yhä on. Reisissä tuntui melko lailla, se kertoo siitä että mies ei ole vielä parhaassa iskussa”, Nousiainen kertoi.

  Matti Heikkinen teki taktisesti järkevän hiihdon ja onnistui loppukahinoissa niin, että oli lopulta seitsemäs.

  ”Viimeinen kilometri oli varmasti urani paras, jos vertaa tämäntyyppisen hiihtomuodon kilpailuihin yleensä. Olen kyllä tyytyväinen hiihtooni. Siellä oli hyviä elementtejä jo paljon seassa, tämä viesti tuli valmennukseltakin. Ensi viikolle ei ihmeellisempiä suunnitelmia, lähdetään Davosiin hiihtämään kovaa”, Heikkinen kommentoi.

  Muut suomalaiset jäivät kauaksi 30 parhaan listalta. Juho Mikkonen löytyi lopputuloksista sijalta 52, Matias Strandvall sijalta 59, Martti Jylhä sijalta 62 ja Perttu Hyvärinen sijalta 68.

  ”Vaikeata on. Ei sujunut mikään. Motivaatio on tämmöisten päivien jälkeen koetuksella”, Hyvärinen kommentoi kilpailun jälkeen.

  Kolmea sprinttitykkiä motivoi päivän kilpailussa lähinnä keskinäinen vedonlyönti. Siitä, mistä lyötiin vetoa ja mitä Strandvall ja Jylhä joutuvat nyt tekemään, vaikeni hiihtokolmikko lähes täydellisesti.

  ”Sanotaanko sillä lailla että seuratkaa päivän aikana sosiaalista mediaa”, vihjasi Juho Mikkonen.

  Kilpailun tulosluettelo löytyy täältä http://www.fis-ski.com/cross-country/events-and-places/event=35086/race=24091/index.html