Uutisen päiväys

19.12.2013← Takaisin

Miehille viestipronssia universiadeissa

Suomen miehet taistelivat universiadissa 4x10km viestissä pronssille. Mitalijoukkueessa hiihtivät Heikki Korpela, Perttu Hyvärinen, Jari Huhta ja Juha Mikkolainen.

Suomen maastohiihtomiehet järjestivät todellisen trillerin 4x10 kilometrin viestistä Trentinon talviuniversiadeissa. Suomen ankkuri Juha Mikkolainen käänsi hurjan pronssisen sekuntikamppailun edukseen pitäen kovan kirin tehneen Japanin takanaan vain 0,3 sekunnin erolla. Kisan voittoon hiihti Kazakstan niukasti ennen Venäjää. Suomi jäi voittajasta 27,1 sekuntia.
- Aivan mahtavaa. Viimeisen kilometrin olin ihan pihalla ja tulin niin kovaa kun pystyin, haukkoi pronssin ankkuroinut Mikkolainen.

Suomi aloitti viestin vahvasti Heikki Korpelan toimesta. Korpela toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon kärkipaikalla. Perttu Hyvärisen kakkososuudella Italian Mattia Pellegrin repi eroa, mutta Suomi pysyi tiukasti kakkospaikalla.
Heidän takanaan Venäjä ja Kazakstan aloittivat kolmososuudella huiman kirin ja he ajoivat Suomen ja Italian kiinni. Suomen kolmososuuden hiihtänyt Jari Huhta sinnitteli pitkään kärjen kannoilla, mutta loppupätkällä eroa tuli 20 sekuntia ja Suomi tipahti neljänneksi.

Viimeisen osuuden Mikkolainen aloitti hurjalla rynnistyksellä ja kuroi ensimmäisen 2,5 km:n aikana kärjen etumatkan kiinni. Hyvin nopeasti kelkasta putosi ensin Italia ja loppu oli kolmen kauppaa. Kazakstan ja Venäjä irtaantuivat Suomesta osuuden puolenvälin jälkeen. Kovasti aloittanut Mikkolainen alkoi sen jälkeen väsyä ja kaukaa takaa alkoi vaania yllättäen Japani. Kilpailu huipentui hurjaan takaa-ajoon, joka päättyi niukasti Suomen eduksi.
- Tämä oli viestihiihtoa parhaimmillaan, hehkutti maastohiihdon päävalmentaja Janne Hyyppä.
Viestimitalin myötä Suomella on nyt kuusi mitalia Trentinosta - kaksi kultaa, yksi hopea ja kolme pronssia.

Ismo Huotari & Milla Vahtila
Kuvat, Milla Vahtila