Uutisen päiväys

21.2.2015← Takaisin

Suomen miehillä oli pettymysten päivä

Falunin MM-kisojen 30 kilometrin yhdistelmähiihto meni suomalaismiehiltä omia odotuksia heikommin, joten kaikki olivat kisan jälkeen ainakin johonkin pettyneitä.

Suomalaismiehet olivat 30kilometrin yhdistelmähiihdon jälkeen pettyneitä. ”Odotusarvo oli korkea ja reaaliarvo surkea. Tänään ei jäänyt mitään selittelyn varaa. Eväät oli syöty, kun vapaan osuus alkoi, ja tulos oli tuo”, 16:nneksi sijoittunut Matti Heikkinen tiivisti päivän suorituksensa.

Lari Lehtonen sijoittui 22:nneksi Falunin MM-kisan yhdistelmähiihdossa: ”Ylämäet oli mun vahvuus tänään ja eikö tuo ollut uran paras yhdistelmähiihdon sijoitus. Molemmilla tyyleillä oli ihan hyvää taistelua. Tänään ei ollut tähtimerkit kohdillaan.”

Iivo Niskasen kisa meni sauvarikkoon. Lopputuloksissa mies löytyy 26 sijalta: ”Tosi hyvin meni 18 kilsaa, siinä katkesi sitten sauva ja varmaan puolitoista kilometriä ilman sauvaa ja pelkkää sauvatta luistelua, niin joutui liian ahtaalle.”

Myös Sami Jauhojärvi oli kisan jälkeen pettynyt: ”Ei kyllä ollut parasta meikäläistä varsinkaan vapaalla, jos sanotaan rehellisesti, niin pertsalla hävisin kalustolla. Ainut , jonka peesissä pysyin alamäkeen oli Lari Lehtonen.”

Matti Heikkinen
Iivo Niskanen
Lari Lehtonen
Sami Jauhojärvi

Kuvat: Touho Häkkinen.