Uutisen päiväys

3.1.2015← Takaisin

Miehet takaa-ajoasemasta sunnuntain perinteisen kisaan

Tour de Skin prologiin, vapaan hiihtotavan neljän kilometrin kisaan, starttasi lauantaina kolme suomalaismiestä. Heistä parhaasta sijoituksesta lauantaina vastasi Iivo Niskanen, joka sijoittui 41:nneksi. Huomiseen, perinteisen 15 kilometrin takaa-ajoon kolmikko lähtee taistelutahtoisena nostamaan sijoituksiaan.

Miesten prologissa hiihdettiin kaksi kertaa 2,2 kilometrin lenkki.  Suomalaismiesten parhaasta sijoituksesta Tour de Skin avauskisassa vastasi 41:nneksi hiihtänyt Iivo Niskanen, joka maalilinjan ylitettyään puisteli päätään pettyneen oloisesti. ”Ei oikein tänään tullut vapaan hiihdosta mitään. Menin ihan hapoille ja se ei siitä oikein lähtenyt huuhtoutumaan, vaikka rento aloitus piti tehdä. Oli kyllä kankeat jalat, mutta jospa tästä kroppa lähtisi aukeamaan, niin tästä lähdetään kohti huomista. Siellä on paljon kiinnikurottavaa, ei voi mitään, se on vaan huomenna hiihdettävä kovempaa. Perinteinen on mulla vähän valmiimpaa, kun on enemmän pertsan kisoja alla, huomenna tehdään järkevä hiihto ja lähdetään nostamaan sijoja. On siellä muitakin kovia pertsan miehiä siellä ja sieltä pystytään kyllä nousemaan”, Niskanen kommentoi.

Perttu Hyvärinen hiihti vapaan hiihtotavan prologissa 43:nneksi: ”Kova latu ja piti lähteä varovaisesti kisaan. Ehkä jopa sopivasti alakanttiin lähti kisa käyntiin. Loppu tuli hyvin, suhteellisen hyvä kokonaissuoritus tänään minulta. Ei varmasti mikään minun paras matka ollut, mutta ihan kohtuulliset asetelmat jatkoa ajatellen. Jäi hampaankoloon aika paljonkin, mutta täytyy nyt sanoa, että tähän vaiheeseen ihan ok suoritus ja siinä oli paljon hyviä merkkejä. Mielenkiintoinen kisa tulossa kyllä huomenna, kun lähdetään pienillä eroilla ja ollaan Iivon kanssa vierekkäin. Ei ole vielä Iivon kanssa nähty nyt kisan jälkeen, mutta eiköhän me joku suunnitelma huomiseksi tehdä.”

Sairasteluista toipuva Ville Nousiainen sijoittui 60:nneksi. Latupohja muuttui testauksesta ja vielä kisan aikana, mutta kouvolalaisen mukaan suksista ei hiihto prologilla kiinni jäänyt.  ”En jaksanut paremmin sairasteluiden jälkeen hiihtää. lähdetään taistelemaan ja toivotaan, että jos se huomenna vähän paremmin lähtisi kulkemaan. Tämä ei ole kuitenkin mikään hirmuinen riski käydä täällä kokeilemassa, kun on vielä niin hyvin aikaa seuraaviin koitoksiin. Pohja vettyi aika paljon siitä, mitä se oli, kun testattiin suksia. Ei voi sanoa, kun yksinään hiihtää. Tämä pari on toiminut hyvin vesikelillä ja pakkaskelillä, niin siinä mielessä oli turvallinen suksivalinta tämän päivän kisaan. Ei se tänään suksiin kaatunut, ei vaan jaksanut paremmin hiihtää.

Miesten prologin tulokset
Tour de Skin kokonaistilanne