Uutisen päiväys

12.12.2015← Takaisin

Matti Heikkinen sivakoi 11:nneksi Sveitsissä

​Maastohiihdon miesten maailmancup jatkui lauantaina Sveitsin Davosissa 30 kilometrin vapaan hiihdolla. Suomalaisten leiristä tuloksissa korkeimmalle ylsi Matti Heikkinen.

Heikkisen kauden avauuskilpailu sujui hienosti, sillä hän hiihti Davosissa hienosti 11:nneksi. Aikaero kilpailun voittaneeseen Norjan Martin Johnsrud Sundbyyn oli lopulta vajaat puolitoista minuuttia.

"Oli tärkeää saada tasapainoinen ja suorituskykyinen alku kaudelle, ja se saatiin. Alussa oli pientä hakemista kansainvälisen vauhdin tuntumaan", Heikkinen kertoi.

"Koskaan en ole aloittanut kautta Davosissa joulukuussa, niin hyvin tämä lähti. Tästä on hyvä jatkaa kohti Toblachia", 11:nnella sijalla maailmancup-kautensa avannut suomalainen tuumi.

Muista suomalaisista Ville Nousiainen oli 35:s, Lari Lehtonen 40:s ja Perttu Hyvärinen 45:s, Iivo Niskanen joutui keskeyttämään. Lehtonen oli tyytyväinen suksiin, Hyvärinen puolestaan kommenttiensa perusteella pitää Davosista kilpailupaikkana.

"Tänään oli hyvä suksi. Alku oli vähän vaikeaa taapertamista, hiihdin yksin aika pitkään. Puolelletoista viimeiselle kierrokselle pääsin porukkaan, niin tuntui, että vauhtia alkoi löytymään" Lehtonen kertoi.

"Tämän päivän kisa oli upea. On tämä Davos hieno paikka hiihtää. Huomasi, että kunto on menossa parempaan suuntaan", Hyvärinen puolestaan totesi.

Voittaja Martin Johnsrud Sundbyn jälkeen toiseksi sijoittui Ranskan Maurice Manificat jääden norjalaiselle 20 sekuntia. Niin ikään Norjan Anders Gloeersen oli kolmas vajaat puoliminuuttia Sundbylle hävinneenä.

Sunnuntaina Davosissa hiihdetään maailmancupin sprinttikilpailut.

Tulokset

Kommentit SoundCloudissa:
Perttu Hyvärinen
Matti Heikkinen
Lari Lehtonen