Uutisen päiväys

7.3.2015← Takaisin

Martti Jylhä miesten sprintin parhaana yhdeksäs

Lauantaina Salpausselän kisoissa käytiin maastohiihdon sprinttikilpailut. Miesten kisassa suomalaisista parhaiten onnistui Martti Jylhä, joka oli sprintin 9:s.

"Oli mielenkiintoinen päivä. Tänään ensimmäistä kertaa kokeiltiin sitä, että sai itse valita erän. Me Ristomatin kanssa valittiin peräkkän ja haluttiin kova erä. Meijän oletettu veturi ei hiihtänytkään tänään kovaa ja oli pakko olla kahden parhaan joukossa, että pääsee jatkoon. Yritin tehdä omat ratkaisut ja pääsinkin keulaan. Takana tapahtui jotain kolareita ja pääsin sit irtikin. Lopulta kolmas sija ja sitten vielä yksi kaveri hylättiin, niin pääsin jatkoon. Vikassa erässä yritin säästää loppua kohti, mut oli tosi vaikea tehdä ohituksia, kun ladun reunat luisti tosi nihkeesti tänään. Sairastelusta huolimatta hyvä päivä."

Jylhän kanssa samassa alkuerässä hiihtänyt Ristomatti Hakola kaatui ladulla ja mies oli loppusijoituksissa 14:s.

"Erässä taisi tulla vähän helpohko kaatuminen tänään. Hiihto tuntui hyvältä; suksi oli kyllä hyvä. Olisi voinut tapahtua vaikka mitä noissa loppu laskuissa. Vähän helposti avasin muille ovea aluksi. Hienoa oli hiihtää kyllä. Päätin, että otan päivän kovimman erän. Lähdettiin niikuin tuulta päin. Huomenna vuorossa 15 kilometria ja tsempillä siihen."

Anssi Pentsinen oli 15:s, Lasse Paakkonen oli 28:s, Lauri Vuorinen 35:s, Matias Strandvall 36:s, Juho Mikkonen 38:s, Antti Häkämies 44:s, Sami Jauhojärvi 53:s, Joni Maki 58:s, Heikki Korpela 62:s, Toni Ketelä 70:s, Juha-Matti Mikkolainen 71:s, Vesa Kallio 72:s ja Kalle Lassila 73:s.

Tulokset kokonaisuudessaan FIS:n tulospalvelussa.