Uutisen päiväys

11.1.2015← Takaisin

Marit Björgenille Tour De Skin voitto, Aino-Kaisa Saarinen 13:s ja Anne Kyllönen 14:s

  Hiihtäjät näkivät Tour De Skin suorituksissaan paljon hyvää. Harjoittelu ennen MM-Falunia on kaksikon mukaan nyt suunniteltava tarkasti.

  Aino-Kaisa Saarinen on sijoittunut sijalle 13 ja Anne Kyllönen sijalle 14 Tour De Skillä. Kiertue päättyi tänään Val Di Fiemmessä. Kokonaiskilpailun voitto meni Norjan Marit Björgenille.

  "Tämä oli ihan hyvä hiihto. Ei mikään uran paras nousuhiihto, mutta voi olla ihan tyytyväinen lopputulokseen. Sen tuossa mäessä kyllä huomasi, että jalkojen lihaskestävyys ei ole vielä mitään parasta mahdollista tasoa. Tyytyväinen olen siihenkin, että viikon aikana kunnossa pystyi havaitsemaan paljon noususuhdanteen merkkejä. Voi sanoa, että sain täältä sen mitä tulin hakemaankin", kommentoi Saarinen.

  "Nyt pitää vaan pysyä terveenä. Aika ennen Falunia on muutenkin otettava tarkasti. Harjoittelun on onnistuttava viimeisen päälle eikä mitään takapakkeja saa tulla, sillä aikaa on enää kuitenkin jäljellä varsin vähän. Tämä kiertue antoi hyvää tietoa siitä, miten aikaa käytetään jatkossa ennen MM-kisoja."

  Anne Kyllönen sijoittui Tourilla heti Aino-Kaisa Saarisen jälkeen. Naisten välistä eroa kertyi 36 sekuntia.

  "Tourissa oli paljon hyvää ja paljon huonoa. Toivon mukaan kunto paranee tästä. Nyt on olennaista se, että välttyy sairastumisilta ja kaikki harjoittelussa osuu kohdalleen, MM-Falun kuitenkin lähestyy koko ajan. Nyt vaan paljon hyvää harjoittelua alle", kommentoi Anne Kyllönen.

  Tour De Skin jo kuuluisaksi muodostunutta loppunousua Kyllönen kommentoi ytimekkäästi.

  "Siinähän se menee. Parempi on, ettei ajattele mitään ylimääräistä, vaan painaa vain mäen ylös."

  Tulokset luettavissa tästä.