Uutisen päiväys

17.1.2015← Takaisin

Malvalehto parhaana suomalaisnaisena 14:s Otepäässä

Maailmancupin Otepään sprintin parhaasta suomalaissuorituksessa naisten 1,2 kilometrin perinteisen sprintissä vastasi 14:nneksi hiihtänyt Mona-Liisa Malvalehto.

Mona-Liisa Malvalehto oli paras suomalaisnainen Otepään perinteisen sprintissä. Davosin maailmancupin jälkeen Malvalehto oli puolitoista viikkoa sairaana. ”Olin todella kipeä. Aika montussa ja ihan pihalla. Siihen nähden kun nyt alan kivuta sieltä ylöspäin ja tällä viikolla tein ekan sprinttitreenin ja viikko sitten ei olisi ollut mitään saumaa vielä mihinkään. Positiivista tänään oli se, että ylämäkeen kulki. Pystyin erähiihdossa iskemään mäen loppuosassa. En tiedä, mitä lopussa tapahtui. Olin ajatellut hiihdon taktisesti ja päätin tykittää ylös, että pääsen irti ja keulalta laskuun. Olisin mielelläni hiihtänyt enemmän eriä, harjoituksellisestikin se olisi ollut tärkeää.”  Malvalehto ei hiihdä sunnuntain parisprinttiä vapaalla: ”Parempi keskittyä nyt perinteisen sprinttiin, ei tule liian monta kisaa putkeen ja aja itseään väsyksiin. Nyt tuli sairastelut ja ei ole kroppa mitenkään huippujamassa. Mieluummin teen ensi viikollaoikeanlaisia harjoituksia silmällä pitäen Falunin MM-kisoja ja perinteisen sprinttiä. Luulen, että tytöt pystyvät huomisesta suoriutumaan paljon paremmin kuin minä.”

Anne Kyllönen sijoittui 23:nneksi: ”Ei hirveesti herätä hurraahuutoja. Ei ole hyvä fiilis, verryttely tuntui hyvältä ja hiihto tuntui hyvältä, mutta jälleen kerran tulos ei ole sitä, mitä lähden hakemaan. Tuo oli maksimisuoritus. Tänään oli todella vaikeat olosuhteet ja siinä oli miettimistä hiihdetäänkö mustapohjalla vai tällä erikoispohjalla, ja vähän liian turhan paljon säätöä kisapäivään suksienkin kannalta, että aika vaikea päivä.”

Krista Pärmäkoski sijoittui 28:nneksi perinteisen sprintissä. ”Yllättävän suurin ero tuli kärkeen siihen nähden, mikä oli oma tuntemus. Totta kai olisin halunnut onnistua paremmin. Se on tällaista välillä. Toivottavasti huomenna parempaa lentoa, kun ei eriä enempää tullut hiihdettyä. Se on taas arvoitus, kun vapaalla parisprinttiä lähdetään hiihtämään, mutta toki finaalipaikkaa ja hyvää hiihtoa finaalissa lähdetään hakemaan. Sen näkee sitten mikä on keli ja löytyykö siihen hyvää suksea.

Aino-Kaisa Saarinen oli 39:s ja Riikka Sarasoja-Lilja 45:s.

Huomiseen parisprinttiin naiset lähtevät joukkueilla Kyllönen-Pärmäkoski ja sekä Saarinen – Sarasoja-Lilja