Uutisen päiväys

11.1.2014← Takaisin

Malvalehto kymmenes Nove Meston sprintissä

Kaikki Nove Meston vapaan sprinttiin osallistuneet suomalaiset naishiihtäjät selvitti tiensä erävaiheeseen. Mona-Liisa Malvalehto sijoittui parhaana kymmenenneksi. Malvalehto oli kisan jälkeen varsin tyytyväinen omaan suoritukseensa.

Suomalaisnaisten parhaasta suorituksesta Nove Meston vapaan sprintissä vastasi Mona-Liisa Malvalehto. Nainen sijoittui kisassa kymmenneksi.  Alkuerässään nainen horjahti loppusuoralla juuri ennen maalia, mutta selvitti tiensä kahdentoista kärkeen.
- En tiedä mitä siinä tapahtui. Yhtäkkiä vaan tökkäsi. Oiskohon ollu happoja jalassa, Malvalehto mietti.
Sotshin olympiavalintojen kannalta tärkeän näytön antanut Malvalehto oli päivään kokonaisuutena tyytyväinen.
- Totta kai tavoittelen korkeammalle. Tässä on kuitenkin tasan kuukausi aikaa Sotshiin ja joka vuosi minulla on koko ajan parantunut hiihto. Toivottavasti tämä nyt riittää Sotshin näytöksi. Joulutauolla on tehty hyvää työtä, kun täällä taas finaalipaikasta taistelin.
- Toiseen mäkeen ei vaan löytynyt paukkuja. Siihen asti meni ihan ok, nousun alla en työskennellyt tarpeeksi alamäkeen ja silti hapotti ylämäkeen. Oli tämä nyt taas askel parempaan, kun pääsin jo hapoille. Oli todella tärkeä päästä hiihtämään. Nyt on tärkeä saada kovia startteja ja ihan limiitillä pitää koko ajan mennä.

Mari Laukkanen sijoittui 23:nneksi.
- Karsinta ei kyllä jättänyt hyvää makua, tein muutamia virheitä, mutta onneksi riitti erävaiheeseen, Laukkanen kertoo.
- Hiihto tuntui hyvältä, mutta rata oli kovavauhtinen: siellä oli tosi paljon kolistelua ja tila aika vähissä, ja koko ajan joutui maksimivauhtia hiihtämään. Kaikilla oli menohaluja, niin se oli puolitönimistä. Melkoista stressihiihtoa, eikä voinut hakea sitä helppoutta, Laukkanen kommentoi.

Riikka Sarasoja-Lilja sijoittui 30:nneksi. Sarasoja-Lilja pääsi kovaan erään. Vaikka nainen oli oman eränsä viimeinen, keskittyi hän päivän hiihtojensa hyviin puoliin.
- Hyvä, että pääsi tänään kilpailemaan ja vauhtia löytyi. Mun ajalla olisi tänään voitettu kaksi erää. Nyt on vaikeampi kausi takana, niin pitää poimia ne positiiviset asiat. Vielä kun saisin voimantuoton wassulla ylämäkeen kuntoon. Onneksi olympialaisiin on vielä aikaa aikaa, Sarasoja-Lilja kertoo.
- Hiihtojen jälkeen olotila on hyvä, joten kyllä sekin on ihan positiivinen juttu.

Aino-Kaisa Saarinen ei hiihtänyt vapaan sprinttiä vaan valmistautui sunnuntain sprinttiviestiin, joka hiihdetään perinteisellä.
Joukkueeseen nimetty Anne Kyllönen jätti sairastumisen takia Nove Meston kisan kokonaan väliin.