10.2.2013← Takaisin

Mäki ja Gummerus nopeimmat poikien 20 kilometrillä

Lauri Gummerus otti Keuruun nuorten SM-hiihtojen ylivoimaisimman mestaruuden, kun hän vei 17-vuotiaiden vapaan 20 kilometrillä kultaa. Gummerus vei mestaruuden 1.03,4 minuutin erolla hopealle yltäneeseen Tero Seppälään. Pronssin vei Lauri Lepistö. 18-vuotiaiden mitaleista nähtiin loppukirikamppailu, jossa Joni Mäki oli vahvin. Markus Hietanen otti hopeaa ja Waltteri Vinkanharju pronssia.

”Kolmannen kierroksen alussa aloin vetää ja ero sitten kasvoi. Raskastahan tämä aina on, mutta pystyin kuitenkin karkaamaan”, sanoi aina voittamaan lähtevä Gummerus.
Hopeamitalisti Tero Seppälä ei ollut tappiosta harmissaan.
”20 sijaa parani viime vuoden sijoitus. Katsoin, että on voimia jäljellä. Iskin tuohon isoon nousuun”, Seppälä kuvasi kakkossijansa varmistumista.
Lauri Lepistö oli tyytyväinen pronssiinsa, sillä kilpailua haittasivat krampit.
”Hiihto lähti tänään ihan hyvin, mutta 13-14 kilometrissä alkoi pohkeet kramppaamaan. Viimeisellä kierroksella vasen nivunen oli niin kovassa krampissa, että Tero sitten meni ohi”, sanoi seuraavaksi EYOF-kisoihin kovia hiihtoja tekemään lähtevä Lepistö.
18-vuotiaissa mitalit ratkesivat vasta loppukirissä. Mäki jätti Markus Hietasen hopealle 0,5 sekunnin erolla, Waltteri Vinkanharju hävisi samassa kamppailussa kullan vain 0,6 sekunnilla.
”Eiliseen verrattuna tuntui hyvältä. Eilen oli vähän tukkoista, ja nukuin kahden tunnin päikkäritkin. Aamulla mietiskelin, meneeköhän tänään yhtään paremmin. Taktiikka onnistui hyvin. Yritin peesailla paljon”, Mäki sanoi.
Myös Mäki lähtee EYOF-kisoihin hiihtämään kauden parhaita hiihtojaan. Hietanen tavoitteli mitalia ja sai hakemansa.
”Hyvä hiihto oli. Ajattelin, että en vedä metriäkään”, Hietanen tuumi.
Vinkanharju oli pronssiinsa tyytyväinen.
”Eilen kulki tosi hyvin, joten tiesin, että voin odottaa mitalia”, Vinkanharju sanoi.