Uutisen päiväys

4.2.2015← Takaisin

Mäki 20:s, Joensuu 27:s nuorten MM-kisoissa

  Suomalaiset eivät yltäneet terävimmän kärjen vauhtiin vapaan normaalimatkoilla alle 20-vuotiaiden sarjoissa nuorten MM-kilpailuissa Kazakstanin Almatyssa. Miesten kympillä Joni Mäki oli parhaana suomalaisena 20:s, naisten vitosella Jasmi Joensuu suomalaisnaisten parhaana 27:s.

  Miesten kymppi päättyi Venäjän juhliin, sillä maan hiihtäjät veivät neljä ensimmäistä sijaa. Alexei Chervotkin vei mestaruuden. Suomalaisista Mäki hävisi kärkeen 1.51,8. Mäen jälkeen suomalaisista Waltteri Vinkanharju oli 23:s, Lauri Lepistö 27:s ja Lauri Vuorinen 32:s.

  ”Kaikkeni annoin ladulle mitä annettavissa oli. Tänään se riitti 20. sijaan. Hiihto lähti hyvin liikkeelle ja meno oli rentoa ja hyvää viiteen kilsaan asti. Siinä koitin lisätä hieman vauhtia, mutta kaksi kilsaa jaksoin vain sitä vauhtia ja sitten loppu olikin selviytymistä maaliin. Ero kärkeen (Venäjä) tuntuu todella kaukaiselle mutta muuten peli tuntuu olevan auki siinä perässä. Eilisen pettymyksen jälkeen valoa näyttäisi olevan tunnelin päässä”, Mäki sanoi.

  "Lähdin maltillisesti liikkelle ja pyrin kiristämään matkan edetessä vauhtia. Tämä onnistui ja pystyin kohentamaan sijoitustani. Suoritus oli perustasoinen ja pienellä venymisellä olisi voinut yltää 15 joukkoon sillä aikaerot olivat pieniä", Waltteri Vinkanharju sanoi.

  Lepistölle jäi hieman hampaankoloon. Uskoa jatkoon loi kuitenkin muun muassa se, että ero 12:nteen sijaan oli vain reilut puoli minuuttia.

  ”Liian arka hiihto, ekassa väliajassa 55. Se kertoo aloituksen tason, vähän edellinen päivä painoi jaloissa ja optimaalinen suoritus olisi vaatinut lepopäivän, vasta viimeiseen mäkeen löytyi hyvää lyöntiä. Sija ja aikaero ei tyydytä, kun tiedän, että pystyy parempaan”, Lepistö sanoi.

  Naisten vitosella Saksan Victoria Carl otti kisojen toisen mestaruutensa 5,3 sekuntia ennen Venäjän Anastasia Sedovaa. Jasmi Joensuu ylsi jaetulle 27. sijalle 1.05,3 minuuttia kärjestä. Joensuun tuntumassa oli Johanna Matintalo, joka sijoittui 29:nneksi 1.08,6 kärjestä. Emilia Myllykoski oli 49:s ja Nea Katajala 50:s.

  ”Rata oli erittäin haastava ja rankka. Kisa kokonaisuudessaan oli omasta mielestä ehjä kokonaisuus. sijoitus ei ole sitä mihin pyrin, mutta kisa oli tiukka ja ero kärkeen kuitenkin kohtuullinen. Viime vuosista (EYOF) olen mennyt selvästi eteenpäin ja kärki on tullut lähemmäksi. Suksi toimi hyvin ja kunnon mukainen suoritus. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen”, Joensuu sanoi.

  ”Lähdin aika pienellä numerolla ja tein koko ajan pohja-aikoja. Takaa lähti vielä iso nippu kovia kilpailijoita, joten yritin vain tehdä oman parhaani. Keli oli aika hidas ja raskas, mistä en oikein pitänyt. Lisäksi kaaduin ensimmäisenä treenipäivänä eli viime perjantaina radan kovavauhtisimmassa mutkalaskussa. Tästä jäi pieni pelko takaraivoon, enkä uskaltanut ottaa mutkia ehkä ihan tarpeeksi rohkeasti. Harmittaa hieman, pikkuisen paremmalla hiihdolla olisivat sijat nousseet noin sekunnin välein”, Matintalo summasi.

  Torstaina nuorten MM-hiihdoissa on 23-vuotiaiden vuoro. Tuolloin vapaan kympille starttaavat Susanna Saapunki, Leena Nurmi ja Katri Lylynperä sekä vapaan 15 kilometrille Antti Ojansivu.

  Tulokset:

  Naiset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/CC/2637/2015CC2637RL.pdf
  Miehet: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/CC/2638/2015CC2638RL.pdf