Uutisen päiväys

27.6.2017← Takaisin

Mäkäräinen ja Hyvärinen Aateli Racen prologin vahvimmat

Vuokatin Aateli Race käynnistyi Vaaran Maililla, kolmiosaisen kilpailun prologilla. Vaaran nousun, noin 1,6 kilometrin matkan lykkivät nopeimmin ylös Kaisa Mäkäräinen ja Perttu Hyvärinen.

Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen löi Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosen 7,5 sekunnilla. Mäkäräisen valmistautuminen jäi hieman lyhyeksi päiväunien venähdettyä pitkiksi, mutta se ei ampumahiihtäjätärtä kangistanut.  

”Ylllättävän hyvä hiihto, hyvin sain koneen käyntiin. Aamulla tehtiin hyvä tekniikkaharjoitus vaparin rullilla, oikeestaan ensimmäinen harjoitus tälle kesälle valmentajan kanssa. Varmaan tuli ihan oikeita vinkkejä aamulla tähän iltapäivään ja tuntui jo asteen verran paremmalta”, mietti Mäkäräinen 

Keskiviikon maastojuoksusta ja kymmenen kilometrin hiihdosta Mäkäräinen odottaa ehkä hieman tuskaista.

”Pahalle se tuntuu, jos tää seitsemän minuuttiakin tuntui pahalle. Juoksu on vähän arvoitus, on pitänyt pikkuisen jalkaa säästellä juoksusta”, Mäkäräinen kertoi.

Naisten prologin kolmas oli haastajaryhmässä valmentautuvan Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo, joka jäi Mäkäräiselle 12 sekuntia.

Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen voitti tunnetusti kovan ylämäkihiihtäjän Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkisen 2,2 sekunnilla. Kolmanneksi kiilasi 3,3 sekuntia Hyväriselle jääneenää Ounasvaaran Hiihtoseuran Ari Luusua.  

Neljättä kesää Vuokatissa asuva riistavetinen Hyvärinen otti omien sanojensa mukaan ohjat omiin käsiinsä. 

”Lopetettiin semmoinen riistaveteläinen nöyristely, lyötiin selkä suoraksi. Oli myös sen verran hyvä myötätuuli, että tais reittiennätyksetkin paukkua. Tilanne näyttää ihan hyvälle”, sanaili Hyvärinen rennosti.

Kuluvan kesän aikana vaaralle on Hyvärinen noussut 150 kertaa. 

”Tuttu nousu on. Kaikilla eri muodoilla kiusataan vuoron perään, minä vaarannousua ja vaarannousu minua sitten välillä”, kuittasi Hyvärinen ja uskoi jo oppineensa, miten Vuokatinvaaralle pitää hiihtää. 

Aateli Race jatkuu huomenna keskiviikkona klo 10:00 naisten ja miesten maastojuoksuilla. Rullahiihto-osuudet 10 ja 15 kilometriä, hiihdetään takaa-ajona  klo 11:45 ja klo 13:00. Reitti kulkee rullahiihtoradalta Vuokatinvaaralle. 

Junior Aateli Racen voitot Ankkurille ja Poikkimäelle

Nuorten alle 18-vuotiaiden Junior Aateli Race kilpailtiin kokonaisuudessaan tiistaina. Tyttöjen sarjan voittoon ylsi Seinäjoen Hiihtoseuran Anni-Sofia Ankkuri ennen Valkeakosken Hakan Hilda Kukonlehtoa ja Lappeen Riennon Siiri Kaijansinkkoa. 

Kolmen kilometrin maastojuoksun jälkeen toisena kilpailussa ollut Ankkuri nousi voittoon vahvalla hiihdolla. 

”Oli hyvä päivä. Tänä kautena on kulkenut juoksu hyvin. Aamulenkillä tuntui jo hyvältä. Mä hiihdin tasaisen hiihdon (juoksun jälkeen)”, kertoi Ankkuri kisan jälkeen.

Pojissa niin maastojuoksu kuin rullahiihtokin ratkesivat vasta maaliviivalla, kun pari valjakko Kuhmo Skin Petteri Koivisto ja Sievin Sisun Miska Poikkimäki taistelivat voitoista. Koivisto oli juoksussa vahvempi, mutta Poikkimäki kuittasi Vaarannousussa. 

”Aamulla maastojuoksuun ei ollut mikään paras fiilis lähteä, kova treenijakso on takana. Se oli kyllä rankka, en tiennyt miten paljon jää voimia hiihtoon”, mietti Poikkimäki. 

Poikkimäen suunnitelma Koiviston peesaamisesta toimi sunnitellusti.

”Suunnittelin heti, kun juoksu tuntui aamulla niin heikolta, että otetaan Petteristä peesiä, kokeillaan loppukirissä sitten. Se oli mun taktiikka, se onnistui tänään hyvin. 

Kolmanneksi nousi hiihto-osuudella Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekari. 

 

Kaisa Mäkäräisen haastattelu kokonaisuudessaan https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/aateli-race-prologi-kaisa-ma

Perttu Hyvärisen haastattelu kokonaisuudessaan https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/aateli-race-prologi-perttu

Tulokset kokonaisuudessaan http://live.eqtiming.no/37113#result:129553-399258-976044-1-1

 

Anni-Sofia Ankkurin haastattelu kokonaisuudessaan https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/junior-aateli-race-2017-anni

Miska Poikkimäen haastattelu kokonaisuudessaan https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/junior-aateli-race-2017-miska

Junior Aateli Race, tytöt https://www.webscorer.com/race?raceid=105256

Junior Aateli Race, pojat https://www.webscorer.com/race?raceid=105258

 

Seuraa Aateli Racea facebookissa ja twitterissä @schiihto