8.4.2011← Takaisin

Majdic ja Gaillard voittajat Tour de Barentsin Inarin-kilpailussa

Slovenian Petra Majdic voitti näytöstyyliin Tour de Barentsin toisen etapin kymmenen kilometrin kilpailun. Suomalaisnaisista paras oli kolmanneksi hiihtänyt Mari Laukkanen. Miesten 15 kilometrin tiukan kilpailun vei nimiinsä Ranskan Jean-Marc Gaillard ennen Matti Heikkistä.

Petra Majdic jatkoi upeita esityksiään Tour de Barentsin toisella etapilla Inarissa. Hän piti kärkipaikkaa koko 10 kilometrin matkan tehden rajusti töitä raskaassa kelissä. Puolessa matkassa hän karkasi yhdessä Norjan Kristin Störmer Steiran kanssa muulta joukolta ja viimeisellä kierroksella hän pystyi tekemään norjalaiseen yli puolen minuutin eron. Kolmas tiukassa kirikamppailussa oli ampumahiihtäjänä paremmin tunnettu Mari Laukkanen ennen Kerttu Niskasta ja Slovakian Alena Prochazkovaa. Kokonaiskilpailussa Majdic lisäsi johtoaan 58 sekuntiin ennen Kerttu Niskasta ja Krista Lähteenmäkeä (+1:11,6).

Miesten 15 kilometrin kilpailussa seitsemän miestä kamppaili voitosta aina viimeiseen kilometriin saakka. Ranskan Jean-Marc Gaillard iski lenkin kovimmassa nousussa ja karkasi viime vuoden tapaan kisan voittoon. ”Tein pienen vauhdin lisäyksen ja mäen päällä huomasin olevani irti”, kertasi Gaillard ratkaisuvaiheita. Hän kiitti myös suksiaan voitosta: ”Mäen päällä tiesin, että ero pitää. Huomasin aiemmilla kierroksilla, että sukseni toimivat tänään erinomaisesti.” Seuraavista sijoista kamppailtiin loppusuoralla ja myös maalikameraa tarvittiin. Toiseksi kurkotti Matti Heikkinen, kolmas oli Slovakian Martin Bajcicak ja neljäs Tsekin Lukas Bauer. Gaillard sai haltuunsa kiertueen johtaja liivin, mutta keskiviikon voittaja Maurice Manificat on vain 17,4 sekunnin päässä ja Matti Heikkinen 20,3 sekunnin päässä ranskalaisesta.

Alle 20-vuotiaiden K-Citymarket Junior Tourilla poikien voittoon hiihti edellisetapin tavoin Iivo Niskanen, mutta nyt hän sai tiukan vastuksen loppusuoralla Riistaveden Perttu Hyväriseltä. Kolmas oli Norjan Eirik Farstad. Niskasen johto kokonaiskilpailussa kasvoi Hyväriseen ja on nyt 1:45,1. Kolmantena kahden osakilpailun jälkeen on Yhdysvaltojen Will Wicherski (3:23,5).

Tyttöjen K-Citymarket Junior Tourin etappivoiton ja keltaisen liivin kiertueella nappasi vakuuttavan esityksen jälkeen Italian Depora Agreiter. Toiseksi hiihti kovaa aloittanut Norjan Emilie Kristoffersen ennen ensimmäisen etapin voittanutta Marjaana Pitkästä. Kokonaiskisassa Pitkänen jatkaa toisena 24,5 sekuntia italialaisesta. Kristoffersen jatkaa myös hyvistä asemista kolmantena 42,1 sekuntia Agreiterista.