Uutisen päiväys

1.2.2015← Takaisin

Maastohiihdon maajoukkue Falunin MM-kisoihin

  Suomen maastohiihdon maajoukkue Faluniin on nimetty. Joukkuetta voidaan vielä täydentää nuorten MM-kisamenestyksen perusteella. Tässä vaiheessa joukkueessa on 11 miestä ja seitsemän naista.

  Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan se että MM-kisat järjestetään naapurimaassa, vaikuttaa myös joukkueen kokoon ja sitä kautta valintoihin: ”Joukkueen valinta sinänsä ei ole kovin iso haaste, koska päädyimme lukumäärältään suureen joukkoon ja vielä niin, että on joukkue, joka matkustaa Faluniin ja osa jää varahiihtäjiksi kotimaahan. Meillä on mukana Falunissa ainoastaan sellaisia, joilla on etukäteen tiedossa hiihtomatka. Kotiin jäävät hiihtäjät ovat valmiina vuorokauden, kahden varoitusajalla tulemaan Faluniin, jos joku sairastuu, niin että saadaan täysi neljän hengen edustus joka matkalla.”

  ”Lähtökohtaisesti on hyvinkin laajan urheilijajoukon kanssa käyty läpi urheilijoiden omia tavoitteita, niitä matkoja ja suunnitelmia, jotka liittyvät MM-kisoihin. Sitten tietenkin niin kuin, kuten aina, kilpailut mitä tänä vuonna on hiihdetty, on pyritty muodostamaan käsitys, missä kukin hiihtää ja mitkä on menestymisen edellytykset. Totta kai viime hetken hiihdot on joidenkin osalta ratkaisevia, silloin kun on kyse rajatapauksista”,  päävalmentaja Jylhä kertoo.

  MM-joukkue Falun, hiihtäjät (viimeistely Seefeld). Tavattavissa 4.2. klo 9.30 lehdistötilaisuus
  Matti Heikkinen
  Lari Lehtonen
  Martti Jylhä
  Perttu Hyvärinen
  Anne Kyllönen
  Laura Mononen
  Riitta-Liisa Roponen
  Aino-Kaisa Saarinen
  Krista Pärmäkoski
  Kerttu Niskanen

  (Viimeistely kotimaassa):
  Mona-Liisa Malvalehto (Kouvola)
  Ville Nousiainen (Kouvola)
  Sami Jauhojärvi (Lahti)
  Iivo Niskanen (Kuopio/Vuokatti)
  Matias Strandvall (Tampere/Vuokatti)
  Anssi Pentsinen (Vuokatti)
  Toni Ketelä (Vuokatti)
  Ristomatti Hakola

  Kotiin jäävä varahiihtäjä
  Riikka Sarasoja-Lilja
  Susanna Saapunki

  Joukkuetta voidaan mahdollisesti täydentää nuorten MM-kisojen menestyksen perusteella.