Uutisen päiväys

18.3.2018← Takaisin

Maastohiihdon maailmancupit päätökseen Falunissa

Maastohiihdon maailmancup huipentui kuluneena viikonloppuna Falunille. Naisten ja miesten kilpailuohjelmassa viimeisenä kauden kilpailuna käytiin Falunin minitourin takaa-ajokilpailut.

Krista Pärmäkoski ylsi parhaana suomalaisena naisten kilpailussa kuudennelle sijalle.

- Ihan ok kisa tänään, varmasti jonkin verran painoi eilinen. Hyvää taistelua, vaikken podiumille nyt päässykkään. Loppukirissä pystyin vielä Östbergin ja Kallan päihittämään, kertasi Pärmäkoski.

Maailmancupin kokonaistilanteessa Pärmäkosken sijoitus oli lopulta neljäs. Pärmäkoski oli tyytyväinen kokonaispanokseensa, varsinkin kun pienet sairastelut vaivasivat urheilijaa kauden aikana ja kilpailuja jäi välistä.

- Nyt kausi on saatu pakettiin, kokonaisuudessaan pitää olla tyytyväinen, niin paljon on ollut sairasteluita ja jonkin verran joutui jättämään kisoja väliin. Siihen nähden neljäs sija kokonaiscupissa on varmasti mulle tosi hyvä. Paljon on vielä parannettavaa, että pystyy olemaan maailman paras. Nyt sitten Suomen kisojen jälkeen pieni breikki ja sitten aletaan keskittymään uuteen kauteen. Paljon pitää tehdä hommia ensi kesänä, että ensi talvena taas kulkee, kommentoi Pärmäkoski.

Kerttu Niskanen oli Falunin minitourin päätteeksi yhdestoista, Aino-Kaisa Saarinen 23:s ja Johanna Matintalo ylitti maaliviivan sijalle 30. Anne Kyllönen keskeytti kilpailun. Susanna Saapunki ja Laura Mononen eivät startanneet kilpailuun. 

Kansainvälisen uransa tähän päivään päättänyt Aino-Kaisa Saarinen pääsi nauttimaan kilpailun päätteeksi kunniakierroksesta muiden uransa päättävien urheilijoiden kanssa. Saarinen oli tyytyväinen viikonloppuun kokonaisuutena, erityisesti mieltä lämmitti eilisen kilpailun 13. sija.

- Tänään oli ihan ok luistelua, jalat toimivat ihan hyvin. Pysyi siinä omassa porukassa aika mainiosti. Kaiken kaikkiaan oli hyvä kauden päätös. Tottakai se eilinen kympin kisa oli tämän viikonlopun parasta antia, kommentoi Saarinen.

 
Tulokset

Maailmancupin tulokset


Miesten kilpailussa Ristomatti Hakola saavutti kauden toiseksi parhaimman sijoituksensa normaalimatkan kilpailuissa ja oli takaa-ajon neljästoista. Eroa voittaneeseen Bolshunoviin jäi minuutti ja kahdeksan sekuntia. Lari Lehtonen tuli maaliin sijalle 37, Joni Mäki sijalle 54 ja Perttu Hyvärinen sijalle 71. Iivo NiskanenMartti Jylhä ja Matti Heikkinen eivät startanneet takaa-ajokilpailuun.

Tulokset

Maailmancupin tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Kuva: Bildbyrån / Newspix24