19.1.2012← Takaisin

Lylynperä viides vapaan sprintissä Nuorten Olympialaisissa

Katri Lylynperä taisteli suomalaisnelikosta ainoana sprintissä finaaliin ja sijoittui lopulta viidenneksi Nuorten Olympialaisissa torstaina. Vapaan sprintin Seefeldin laduilla voitti Norjan Silje Theodorsen.

Suomen tyttöjen panos oli erinomainen, sillä myös Leena Nurmi selvisi välieriin ja sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Suomalaispojista Joona Joensuu ja Joonas Sarkkinen ylsivät puolivälieriin. Joensuu oli eränsä kolmas, mutta hänen aikansa ei valitettavasti riittänyt jatkoon. Joensuun sijoitus oli lopulta 17:s, Sarkkisen 18:s. Myös poikien sprintissä voitto meni Norjaan, kun Andreas Molden juhli kultaa.

”Sijoitus on erinomainen, mutta se mitali oli niin lähellä (ero lopulta 1,4 sekuntia). Finaalissa lähtö epäonnistui, ja sieltä oli kova homma nousta”, kolmanneksi kuitenkin noussut ja loppuun asti mitalista taistellut Lylynperä sanoi tuoreeltaan.

Lylynperä oli aika-ajossa kymmenes, ja pääsi hiihtämään Theodorsenin perässä toisena jatkoon sekä puolivälierässä että välierässä. Iltakisassa Lylynperä pääsi vauhtiin kilpailun edetessä.

”Erissä lähti kulkemaan, ja ajattelin, että nyt on mitali lähellä”, Lylynperä kuvasi hyvää fiilistään.

Maastohiihdossa kilpaillaan vielä maastohiihdon ja ampumahiihdon sekaviesti lauantaina.