Uutisen päiväys

12.12.2015← Takaisin

Lylynperä ja Hakala välieriin Skandinavia-cupin sprintissä Vuokatissa

Yksitoista oli parhaiden suomalaisten sijaluku Skandinavia-cupin vapaan sprinteissä Vuokatissa. Sijalle päätyivät niin Katri Lylynperä kuin Karri Hakalakin. He olivat ainoat välieriin päässeen suomalaiset.

Sprinttifinaalit käytiin ruotsalais- ja norjalaisvoimin. Miesten finaalissa ruotsalaisia oli neljä, norjalaisia kaksi. Naisten kilpailussa kumpikin kansallisuus oli edustettuna kolmella urheilijalla. Voittoja juhlivat Maja Dahlqvist ja Oskar Svensson.

Hakalan (kuvassa) vahvaan päivään mahtui epäonneakin, sillä hän kaatui välierässään ja menetti mahdollisuutensa taistella finaalipaikasta.

”Aika-ajoissa tuntui, että oli vähän heilumista, mutta hyvällä ajalla pääsin jatkoon. Alkuerässä oli ihan hyvää taistelua, ja tuntui, että onnistuin taktisesti, kun onnistuin nousemaan kolmanneksi asti ja ajalla jatkoon. Välierässä kiihdytin alussa toiseksi, mutta ylhäällä jäisessä ekassa kurvissa jalka löi tyhjää ja kaaduin. Taktiikkana oli  päästä laskuun toisella sijalla, saada hyvä peesi ja iskeä ennen  Hönkämäkeä niin paljon kuin lähtee. Hiihto tuntui tässä hyvälle ja vauhti riitti hyvin. Nuorten MM-kisoissa hiihdetään vapaan sprintti. Sinne tekee hyvää itseluottamukselle, että vauhti riittää näinkin kovassa porukassa”, Karri Hakala sanoi.

Lylynperä jatkoi tasaisia hiihtojaan, mutta 11. sijan tuonut päivä ei suuremmin riemastuttanut.

”Päällisin puolin on aika pettynyt olo. Ensimmäisessä välierässä tapahtui massakolari ja tiesin, että jos olisin päässyt erässäni neljän joukkoon, niin olisin päässyt finaaliin. Alussa otin kuitenkin vähän osumaa. Sen jälkeen hiihdin porukan kiinni ja sen jälkeen jäin vähän pussiin. Omat vauhdit kuolivat siihen, eikä loppusuoralla ollut enää mitään tehtävissä. Päivä oli ihan ookoo. Henkinen latautuminen ei  ollut tänään parasta mahdollista. Olisin toivonut parempaa skarppausta iteltäni. Hiihto itsessään oli hyvää, mutta henkinen puoli olisi saanut olla parempi”, Lylynperä summasi.

Suomalaisittain ilahduttavaa oli, että karsinnoista jatkoon selvisi 12 naista ja 5 miestä. Yksi jatkoon päässeistä oli yhdistetyn maajoukkueeseen kuuluva Jim Härtull, joka oli Hakalan ja 21:nneksi sijoittuneen Ari Luusuan jälkeen kolmanneksi parhaana suomalaisena 23:s.

Skandinavia-cupissa kilpaillaan sunnuntaina naisten osalta kymppi ja miesten osalta 15 kilometriä.

Katri Lylynperän ja Karri Hakalan videohaastattelut X-Country Ski Team Finlandin Facebookissa: https://www.facebook.com/skiteamfinland/?fref=ts

Lisää kommentteja Hiihtoliiton Soundcloud-tilillä

Jim Härtull
Ari Luusua

Tulokset kisasivuilla: http://www.vuokattievents.fi/fis-scandinavia-cup-vuokatti-11--13-12-2015

Livetulokset: http://data.fis-ski.com/cross-country/live-timing.html

Sosiaalinen media:
Facebook: https://www.facebook.com/VuokattiSport-1477231509194036/?fref=ts ja https://www.facebook.com/skiteamfinland/?fref=ts
Instagram: @vuokattisport ja @xcteamfin
Twitter: X-Country Ski Team Finland
#scancup