Uutisen päiväys

16.1.2010← Takaisin

Lukas Bauer piti virolaiset takanaan Otepäässä

  Tour de Skin voittaja Tsekin Lukas Bauer hallitsi Otepään maailmancupin perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailua lähdöstä maaliin. Bauerin takana seuraaviksi hiihtivät virolaiset Andrus Veerpalu ja Jaak Mae.

  Bauerin voittomarginaali oli +16,9 sekuntia. Paras suomalainen oli Lari Lehtonen 18:s. Lehtonen hävisi kärkeen +1.41,4. Tero Similä oli 28:s ja Jussi Simula 45:s. Ville Nousiainen keskeytti.

  Lari Lehtonen oli tyytyväinen kilpailuunsa, vaikka joutui vaihtamaan kahdesti sauvaa.

  - Sauvan hihna löystyi heti alkukilometreillä. Sain varasauvan ja sitten omani taas takaisin, kun hihna oli kiristetty. Ilman muuta kauden parasta hiihtoa ja pystyin hiihtämään kaiken aikaa kovaa. Alkuviikosta oli pientä flunssaa, joten siihen nähden ihan herkkää menoa, Lehtonen kertoi.

  Ville Nousiainen keskeytti jo ensimmäisellä kierroksella.

  - Kun tultiin ensimmäiseen kovaan nousuun, niin totesin, että pitoa ei ole ollenkaan. Oli aivan mahdotonta yrittää eteenpäin. Jostakin syystä purkkikeleillä on ollut vaikeuksia pidon kanssa. Alku kulki ihan mukavasti ja tuntuu, että olen palautunut Tourin rasituksista. Harmi homma, että kävi näin, Nousiainen totesi.

  Sunnuntain sprinttikilpailussa Suomea edustavat Kalle Lassila, Matias Strandvall, Lasse Paakkonen, Jesse Väänänen ja Niklas Colliander.

  Tulokset: www.fis-ski.com