1.4.2017← Takaisin

Lempäälän Kisa ja Vantaan Hiihtoseura juhlivat SM-viesteissä

Vantaan Hiihtoseura vei miesten ja Lempäälän Kisa naisten viestin SM-hiihdoissa Kontiolahdella.

Naisten 3x5 kilometrin viestistä povattiin tasaista taistoa, ja sellainen nähtiinkin. Lopulta voittoon hiihti Lempäälän Kisa 18,8 sekunnin erolla ennen Vuokatti Ski Team Kainuuta. Kolmantena maalilinjan ylitti Hämeenlinnan Hiihtoseura, joka hävisi voittajalle 20,4 sekuntia. Lempäälän Kisan viestin avausosuuden hiihtänyt Leena Nurmi iloitsi voitosta, muttei antanut itselleen täyttä arvosanaa. Hän lähetti toiselle osuudelle Sanni Alatalon matkaan kolmantena.

”Pikkuisen hyydyin lopussa turhan paljon, mutta onneksi muut onnistuivat. Voitto maistuu hyvälle. Kun olin viimeksi mukana, saimme hopeaa, joten oli hyvä kirkastaa se”, Nurmi kertoi.

Alatalo piti sijansa ja lähetti ankkuri Aino-Kaisa Saarisen matkaan 9,9 sekunnin päässä johtaneesta Kontiolahden Urheilijoista. Alatalolle SM-kulta oli ensimmäinen.
”Maistuu tosi hyvälle. Hiihdin hyvin jo eilen ja tänään oli varmasti yhtä hyvä hiihto”, Alatalo iloitsi.

Ankkuri Saarisen kevään vahva suorituskyky oli tänään muille liikaa.
”Taktiikkana oli pitää tasaisen kovaa vauhtia, jolloin kaverit tippuvat vauhdista, jos ovat tippuakseen. Hyvässä kevätkunnossa on kiva hiihtää. Vapaa kulkee hyvin ja sukset olivat loistavassa kunnossa”, Saarinen kertoi.

Miesten 4x10 kilometrin viestissä kultaa vei Vantaan Hiihtoseura joukkueella Waltteri Vinkanharju, Anssi Pentsinen, Olli Hiidensalo ja Matti Heikkinen. Toinen oli 9,9 sekuntia jääneenä Jämin Jänne ja kolmas Kouvolan Hiihtoseura, joka hävisi 11,9 sekuntia. Vantaan Winkanharju toi joukkueensa avausosuudelta vaihtoon sijalla 13, 1.07,6 minuuttia kärjestä

”Kevät on ollut aika vaikea, eikä oma osuus tänään ihan tyydyttänyt. Muut jätkät olivat kuitenkin niin kovassa kunnossa, että saivat paikattua. Mestaruus on hieno juttu”, Vinkanharju kertoi.

Pentsinen oli tyytyväinen suoritukseensa. Hän tuli vaihtoon neljätenä, 1.04,5 minuuttia kärjestä.
”Kauden paras perinteinen kisa normaalimatkalla. Pysyimme osuudellani mukana kamppailussa.”

Kolmannella osuudella Olli Hiidensalo kuroi eron kärkeen 33,6 sekuntiin.

”Ihan ok veto. Hiihto oli parempi kuin eilen, sillä jalka toimi paremmin”, Hiidensalo sanoi.

Ankkuri Matti Heikkinen aloitti reippaasti ja sai kärjen nopeasti kiinni. Hän ratkaisi kisan hyvissä ajoin, eikä maalisuoran ratkaisua tänään kullasta nähty.
”Päätin lähtiessäni, että ihan sama ketä edellä on, niin niittaan kaikki. Sitten toisaalta niittasin lopussa itsenikin”, Heikkinen naurahti.
”Kultaa saatiin ja se oli kaikista tärkeintä tänään. Pojat pohjustivat asiat hyvin ja voitto maistuu makealta.”

Suomen Cupin miesten viestin kokonaispistetilanne on mielenkiintoinen ennen viimeistä Ylitornion osakilpailua. Jämin Jänne on kerännyt 532 pistettä ja johtaa neljällä pisteellä ennen toisena olevaa Kouvolan Hiihtoseuraa. Kolmantena Vantaan Hiihtoseura 54 pistettä perässä Jämin Jännettä.

Naisten viestin kokonaistilanteessa Hämeenlinnan Hiihtoseura on kerännyt 580 pistettä ja eroa toisena olevaan Lempäälän Kisaan on 48 pistettä. Kolmantena on Oulun Hiihtoseura, joka on 50 pistettä Hämeenlinnaa perässä.

Kuva: Niko Jouhkimainen