Uutisen päiväys

3.2.2015← Takaisin

Lauri Vuorinen harmitteli finaalisuoritustaan MM-Almatyssa

Lauri Vuorinen sijoittui parhaana suomalaisena kuudenneksi alle 20-vuotiaiden sprintissä nuorten MM-kilpailuissa Kazakstanin Almatyssa. Miesten perinteisen sprintin voitti Norjan Fredrik Riseth, naisten ykköstilan vei Saksan Victoria Carl.

Vuorinen oli ainoa loppukilpailuun tiensä raivannut suomalainen. Perinteisen sprintissä Vuorinen oli koko päivän hyvässä vireessä, sillä hän oli karsinnan nopein, alkueränsä toinen ja välieränsä toinen. Loppukilpailussa tavoitteena ollut mitali jäi kuitenkin harmittavasti haaveeksi.  

”Toivoin, että finaalissa olisi ollut enemmän voimia. Erävaiheessa joutui aina tsemppaamaan, ja paukut loppuivat sitten finaalissa. Ei ollut mitään muuta tavoitetta kuin mitali. Karsinta oli hyvä, ja nyt on kyllä huono fiilis. Suksi oli liukas, keli vaikea ja suksi oli finaalissa vähän herkkä. Nyt energiaa kroppaan, hyvä loppuverryttely ja lepäämistä, jotta huomenna taas kulkee”, Vuorinen sanoi.

Muista suomalaista välieriin selvisi myös Lauri Lepistö, joka oli erässään viides ja lopputuloksissa yhdeksäs.

Varamiehenä kilpailuun startannut Lepistö oli suoritukseensa syystäkin tyytyväinen.

”Karsinnassa hyvä veto, 6. sija tuli yllätyksenä. Siitä ennakkoon kovaan puolivälierään, jossa oli muun muassa viime vuoden maailmanmestari ja tämän vuoden voittaja. Puolivälierässä taktiikan mukainen hiihto ja hyvin löytyi viimeinen vaihde mäkeen. Se oli selkeästi päivän paras hiihtoni! Välierässä olin sijoilla 4-5 koko ajan. Tullessa mäkeen, johon piti iskeä, olin ok asetelmissa. Pito oli herkkä, ja jouduin hyppäämään sukselle, menin hapoille ja jatkopaikka meni siinä”, Lepistö kertasi.

Karri Hakala oli 28:s ja karsinnassa harmittavasti kaatunut Joni Mäki 36:s. Suomen naisten nelikon hiihdot päättyivät tällä kertaa alkueriin, joissa Senni Vuolle oli eränsä viides ja parhaana suomalaisena 21:s. Emilia Myllykoski oli 28:s, Nea Katajala 29:s ja Jasmi Joensuu 30:s. Joensuun alkuerähiihdon pilasi kaatuminen, joka vei mahdollisuudet taistella jatkopaikasta.

"Aika-ajossa (21.) ihan hyvää tekemistä. Se meni vähän yli odotusten, en ollut mitenkään varma jatkopaikastakaan. Laskujen kurvit olisi voinut mennä paremminkin, ajoradat eivät menneet ihan suunnitelmien mukaan, mutta pystyssä pysyi kuitenkin ihan ongelmitta. Nousu tuli hyvin, pito oli aika-ajossa ihan ok, ja jaksoin hyvin loppuun asti. Erässä oli vähän ehkä huono lähtö, ja tunsi kyllä heti että ei oo enää kaikki paukut käytössä. Jäin heti viimeiseksi eikä oikein enää löytynyt lyöntiä. Mutkat meni taas vähän huonosti kun laski viimeisenä ja edellä menevät aurailivat. Suksi oli kuitenkin tosi liukas ja en hirveän kaukana porukasta ollut nousuun lähdettäessä, mutta pito oli erässä tosi herkkä ja meni vähän käsillä hiihtämiseksi loppu. Siinä oli peli menetetty. Aika-ajoon olen tyytyväinen, erä jäi vähän harmittamaan", Vuolle summasi hiihtonsa.

Tulokset:

Naiset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/CC/2629/2015CC2629RL.pdf
Miehet: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/CC/2632/2015CC2632RL.pdf