Uutisen päiväys

8.1.2015← Takaisin

Laura Monosen täysosumahiihto Toblachin suomalaispäivän kohokohta

  Laura Mononen ja Anne Kyllönen pitivät päivän suorituksiaan onnistuneina. Aino-Kaisa Saarinen pettyi vapaan hiihtoonsa.

  Laura Monosen huippuhiihto oli suomalaisnaisten päivän kohokohta Toblachin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailussa. Mononen nosti sijoitustaan 10:ksi ja hiihti samalla päivän kolmanneksi kovimman ajan. Taakse ajoissa jäi muun muassa Norjan Terese Johaug.

  "Harmi sinänsä että tällainen hiihto tuli vasta tässä vaiheessa Touria, jos kokonaiskilpailua ajattelee, mutta hyvä näin. Olen todella ylpeä itsestäni ja mielestäni kaikki toimi tänään sillä tavalla kuin pitikin. Kalusto oli kunnossa, lopputuloksena varsin rento suoritus ja onnistunut päivä", kommentoi hiihdostaan ilahtunut Laura Mononen.

  Anne Kyllönen kertoi lähteneensä matkaan tarkoituksella kovalla alkuvauhdilla. Tavoitteena oli nostaa sijoitusta ennen viikonvaihdetta.

  "Jälkikäteen voi ajatella, että ehkä liiankin kovalla, mutta se oli tässä vaiheessa ainoa vaihtoehto lähteä nostamaan sijoitusta. Tämä oli eteenpäin taas tämän kauden hiihdoissa, 15 kilometriä vapaalla ei ole mikään lempimatkani."

  "Viikonloppu tulee ja siellä on vielä yksi ihan kiva matka ennen loppunousua. Se loppunousu on kieltämättä jo käynytkin ajatuksissa", Kyllönen naurahti kilpailun jälkeen.

  Aino-Kaisa Saarinen oli naistriosta ainoa selkeästi pettynyt. "Aikku" jatkaa Tour De Skitä sijaluvulla 22, eroa kärkeen on jo yli seitsemän minuuttia. 

  "Vapaa tuntui siltä niin kuin ei olisi vapaata koskaan hiihtänytkään. Löysää touhua, tuntui ettei edes tehnyt tiukkaa. Mistään ei oikein saanut otetta ja välillä tuntui siltä, että tarvitsi oikein miettiä että miten tätä vapaata oikein hiihdetäänkään. Eri porukoissa koitin roikkua mutta ohueksi jäi se roikkuminen", Saarinen sadatteli.

  Tour De Skillä on perjantaina välipäivä.