Uutisen päiväys

1.3.2014← Takaisin

Laukkanen parhaana suomalaisnaisena 14:s vapaan sprintissä

Viisi suomalaisnaista selvitti karsinnasta tiensä erävaiheeseen Lahden maailmancupin vapaan sprintissä, mutta sitten tie nousi pystyyn. Salpausselän kisojen parhaasta suomalaistuloksesta naisissa vastasi Mari Laukkanen sijoittumalla 14:nneksi.

Salpausselän kisojen vapaan sprintissä viisi suomalaisnaista selvitti tiensä karsinnasta erävaiheeseen. Naisten startit jäivät lauantaina kahteen. Parhaasta suomalaissijoituksesta Lahden maailmancupissa vastasi 14:nneksi hiihtänyt Mari Laukkanen:
- Ei se jatkopaikka vissiin kauas jäänyt. Tiesin, kun näin erän nimilistan, että siinä mennään kovaa ja jopa neljä voi päästä jatkoon. Meillä oli viimeinen erä ja tuo latu oli vähän muhjaantunut.  Mun erässä oli olympiavoittajaa ja maailmancupin sprinttijohtajaa, niin tiesin, ettei minun taktinen silmä riitä viimeisiltä sijoilta pelata itseäni ylös. Sen takia lähdin keulaan ja vauhtia pitämään, että pystyy rauhoittamaan omaa hiihtämistä, eikä tarte miettiä kolareita. Tarkoitus oli siinä säästää energiaa loppuun, mutta tänään ei sitten riittänyt. Vähän tuossa lopussa jouduin kummulla leikkaamaan vasemmalle ja peittämään sitä, kun Marit (Björgen) tuli oikealta ohi. Ja vähän siihen kuoli vauhti. Mutta kaiken kaikkiaan ihan hyvä veto, olisi tuosta erästä ollut kova juttu mennä jatkoon.

Toiseksi parhaasta suomalaissijoituksesta naisten vapaan sprintissä sijalla 18 vastannut Anne Kyllönen oli hiihtoonsa pettynyt.
- En ole tyytyväinen, lähdin hakemaan vähintään välieräpaikkaa ja tämän yleisön edessä mielelläni finaalipaikkaa. Aivan mielettömän paljon porukkaa tullut kannustamaan, kyllä tuon yleisön edessä olisi halunnut onnistua. Nyt olen kyllä pettynyt, kun fiilis oli tosi hyvä ja puristusta löytyi, mutta ei vauhtia. Jäi harmittamaan. Ehkä olisi pitänyt olla röyhkeämpi tuossa lopussa, ehkä olin vähän liian lammas, olisi pitänyt olla vähän enemmän aggressiivisuutta. En tiedä, oisko pitänyt pelata upporikasta ja rutiköyhää ja luukuttaa heti alusta saakka täysillä, nyt jäin vähän liikaa kattelemaan muiden vauhtia. Vähän mitäänsanomaton fiilis jäi, Kyllönen kertoo.

Aino-Kaisa Saarinen oli tyytyväinen karsintahiihtoon, mutta erävaiheessa hän sai kaksikin kertaa kilpasiskon sauvansa päälle. Lopputuloksissa hollolalainen sijoittui 21:nneksi.
- En tiedä oliko ensin slovakialainen sauvan päällä ja heti perään venäläinen, mutta se kyllä jäi kismittämään. Harmi, etten päässyt jatkoon. Ensimmäinen päivä olympialaisten jälkeen, kun tuntuu, että olen elossa. Viime yönä nukuin yksitoista ja puoli tuntia. Ja aamulenkillä tuntui, että päässä ihan heittää, kun nukkuin niin paljon mutta se auttoi, tänään tuntui jo levänneeltä olo. Tänään ei ollut ensin muuta tavoitetta kuin saada huomiselle hyvä aukaisu, mutta kun aika-ajo meni niin hyvin, niin omat odotukset nousivat siitä. Vähän jäi harmittamaan tuo loppu. Tiesin, että on kova erä.

Krista Lähteenmäki sijoittui 23:nneksi vapaan sprintissä.
- Ihan hyvä fiilis. Aika-ajo oli todella haastavaa, erässä oli jo paremmin kroppa hereillä. mutta tosi vaikea tuolla radalla on ohittaa. Ei oikein nopeutta löydy alkuun, eikä ole ohituspaikkoja.  On siinä aika paljon muhjua, jossa on jää alla, mutta senttejä en osaa sanoa, Lähteenmäki kertoo.
28:nneksi sijoittuneella Kerttu Niskasella oli hiukan kaksijakoinen päivä:
- Hyvä karsinta oli, viidestoista sija siinä on varmaan paras, mikä mulla on vapaan sprintissä. Kunto on tällä hetkellä hyvä ja tuntuu, että terävyyttäkin löytyy, mutta harmittaa tuo erähiihto, ettei siinä mitään omaa hiihtoa pystynyt tekemään. Se oli yhtä sähellystä alusta loppuun. Kun ei alussa riitä nopeus keulille mennä, niin sieltä on hankala ohituspaikkoja löytää. Se oli paikan vaihtelua ja häsellystä. Tasainen erä oli, kun ois saanut keulilta mennä, niin ois ollut helpompaa, mutta kun ei kerkiä, niin pitää tulla hännillä.