Uutisen päiväys

28.10.2017← Takaisin

Laukkanen ja Mikkonen hallitsivat Suomen Cup -avausta Vuokatissa

Enon Kisa-Poikien Mari Laukkanen ja Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkonen veivät voitot Vuokatissa maastohiihdon Suomen Cupin avauksessa.

Laukkanen hallitsi naisten vapaan sprinttiä ylivoimaisesti. Anne Kyllönen oli toinen ja uransa ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen Cup -palkintokorokesijan ottanut Vilma Nissinen kolmas. Mikkonenkaan ei joutunut puristamaan maaliviivalle asti, vaan otti hallitun ykköstilan. Anssi Pentsinen oli toinen ja Ari Luusua kolmas.

Laukkanen oli Vuokatin lumisateessa vakuuttavassa iskussa aamun karsinnasta lähtien.

”Yllättävän hyvää menoa. On ollut pientä epävarmuutta lihaksiston kanssa, mutta eilen tuli ensimmäisen kerran olo harkan jälkeen, että hymyilytti. Pitkään sukseen olen tottunut hyvin, mutta tämä oli ensimmäinen kova harjoitus pitkällä suksella. Yllättävän hyvä. Keli oli aika vaikea teknisesti, piti malttaa. Ajatus oli, että lähden vauhtia pitämään, jos vaan hyvän lähdön saan. Tajusin erissä, että alku on minulle hyvä, pystyn siinä wassuttamaan omaa kevyttä wassua. Se on minun vahvuus ja sitä minun kannattaa käyttää”, Laukkanen sanoi.

Laukkasen piti hiihtää myös Enon Kisa-Pojissa viestiä jo Vuokatissa, mutta joukkuetoverin pieni sairastumisen alku siirtää porukan viestidebyyttiä vielä.

Tälle kaudelle Vuokatti Ski Team Kainuun väreihin vaihtanut Juho Mikkonen oli karsinnassa kolmas, mutta piti finaalin hyvin hallinnassaan.

”Ihan sohjossa rämpimistähän tuo oli, mutta ihan tyytyväinen olen omaan kuntoon ja suoritukseen. Hiihto oli vähän nousujohteistakin jopa, parani päivän mittaan. Finaalissa vähän lähdin katselemaan, olisiko vetohaluja alkupätkälle. Ajattelin, että voin vetotyön ottaa, kun siinä oli vain yksi ura. Ajattelin, että kontrolloin niin pitkään siinä, ettei kukaan pääse ohi. Maalisuoran puolivälissä huomasin, ettei sieltä kukaan taida tulla ohi”, Mikkonen sanoi.

Finaalia väritti karsinnan ykkösen ja muutenkin vahvasti hiihtäneen Lauri Vuorisen suksirikko. Kakkoseksi ehtinyt Anssi Pentsinen puolestaan kompuroi alkuerässään lähtösuoralla, mutta ehti vielä nousta välieriin ja lopulta kakkoseksi.

Sunnuntaina Vuokatissa hiihdetään viestit vapaalla.

Laukkasen videohaastattelu kokonaisuudessaan
Mikkosen videohaastattelu kokonaisuudessaan

Muita kommentteja:

Anne Kyllönen

Anssi Pentsinen

Tulokset

Naiset
Miehet