Uutisen päiväys

19.1.2014← Takaisin

Lappeen Riento voitti naisten SM-kultaa

SM-kisojen naisten sprinttiviestin voitti Lappeen Riento joukkueella Outi Gröndahl - Riikka Sarasoja-Lilja. Noormarkun Nopsa nousi yllätyshopealle kokeneella joukkueella. Hämeenlinnan Hiihtoseura hiihti pronssille.

Vantaalla hiihdettiin sunnuntaina sprinttiviestin Suomen mestaruuksista. Kisan voitti Lappeen Riento, jonka joukkueessa hiihtivät Outi Gröndahl ja Riikka Sarasoja-Lilja.
- Hieno hetkihän tämä on, en ole pitkään aikaan ollut mukana ja nyt istun voittajana istun tässä. Minä vaan yritin pystyä muiden perässä ja vauhdissa. Kyllä tämä kulta on meidän maailmanluokan hiihtäjän ansiota, avausosuudet hiihtänyt Gröndahl iloitsi mestaruudesta.
Ankkuriosuudet hiihtänyt Sarasoja-Lilja heittäytyi lehdistötilaisuudessa matkimaan Putous-ohjelmasta tuttua hahmoa.
- Mie oli aamulla iha sillee, ett nyt mie kyllä romaha, et nyt mie romaha,  mutta toi Outi hiihti nii hitokseen, urheilija naureskeli ja jatkoi hivenen vakavampana:
- Yllättävän hyvin lähti viimeisellä osuudella.  Onneksi sain vähän eroa siihen mäen päälle, että jos vaikka oisin oikeesti romahtanut lopussa.
Vantaalla oli koko viikonlopun ajan kova pakkanen, mutta ilma alkoi lauhtumaan sunnuntain karsintojen jälkeen.
- Finaalissa oli suorastaan kuuma, kun kahdella kerrastolla vedin niin hiki tuli, Sarasoja-Lilja totesi.

Noormarkun Nopsan jo kertaalleen hiihtouransa lopettaneet naiset nousivat hopealle. Avausosuuden hiihtänyt Kirsi Perälä oli raskaan kisaviikonlopun jälkeen hiukan hämmentynyt mitalista.
- Mä romahdin alkuerässä ihan täysin. Sippasin samalla lailla kuin perjantaina. Jotenkin kuitenkin kasasin itseni finaaliin ja päätin hiihtää oman hiihdon. Kun viimeisen kerran pääsin mäen päälle, niin päätin vettä täysillä.
Kaksikko tavoitteli finaalipaikkaa, mutta ankkuriosuuden hiihtäneen Kati Venäläisen mukaan SM-mitali oli korkeintaan mielessä villeimmissä unelmissa.
- Kyllä tämä oli yllätysmitali. Mulla oli helppo jatkaa, kun Kirsi toi hyvin. Toisen osuuden jälkeen kyllä tuntui, että näinköhän jaksan kolmannen rutistaa, mutta kun pääsin Lauran ja Riikan kantaan hiihtämään ja huomasin, että muut jäävät, niin alkoi tuntua hyvältä.
- Tämä on ehkä maukkain mitali tähän mennessä. On tämä niin erityistilanne, kun aloittaa hiihtämisen uudestaan ja saa hyvän kaverin kanssa hiihtää.

Sprinttiviestin ennakkosuosikkeihin kuulunut Hämeenlinnan Hiihtoseura otti pronssia joukkueella Maija Hakala ja Laura Mononen.
- Ei ollut se, mitä lähdin hakemaan. Ei ollut tänäänkään helppoa menoa itsellä, koko viikonloppu meni heikosti. Kun oli alkuerästä niin pitkä väli, niin oli vähän veto poissa, kun lähdettiin finaaliin, Hakala kertoo.
Ankkuriosuuden hiihtänyt Mononen pitää suuntaa oikeana verrattuna viime viikonlopun hiihtoihin Keuruun Suomen Cupissa.
- Mä romahdin loppusuoralla. Yritin, ettei Kati tuu ohi, mutta en vaan pystynyt.  Ollaan iloisia tästä pronssimitalista. Suunta on ylöspäin. Nyt pystyin kolme päivää kovassa pakkasessa, Mononen kertoi.