Uutisen päiväys

27.3.2011← Takaisin

Lallukan tasainen vauhdinpito johti 50 km SM-kultaan

Kouvolan Hiihtoseuran Juha Lallukka otti uransa toisen Suomen mestaruutensa sunnuntaina, kun hän voitti Kuopion Puijolla miesten 50 km vapaan hiihtotavan mestaruuden. Lallukan voitto irtosi ylivoimaiseen tapaan 2.44,8 erolla ennen Teemu Kattilakoskea.


- Hyvin jaksoin, olen vähän jopa yllättynyt miten hyvin meni. Tasaista hiihtoa alusta loppuun, ei isompia ongelmia. Pyrin keskittymään omaan hiihtoon ja siihen, etten mene liian kovaa. Olen tyytyväinen kauteen, tasaisia hiihtoja olen tehnyt marraskuusta lähtien. Kova treeni on tuottanut tulosta ja on päässyt jopa kehittymään. Hommat jatkuu täysillä eteenpäin.

Alavieskan Virin uransa SM-tasolla kisaan päättäneelle Kattilakoskelle mitali oli aikuisten SM-tasolla jo 13.

- Ihan suhteellisen tyytyväinen olen. Kultamitaliin olisi ollut hieno päättää ura, mutta kyllä Juha on niin kovassa kunnossa, ettei hopea ole tänään mikään häpeä. Meno hyytyi aika pahasti kolmestakympistä maaliin, oli todellista taistelua. Kyllä tämä (50 km väliaikalähdöllä) on sitä oikeaa hiihtämistä.

Tero Similä laittoi SM-mitalimäärässä vielä Kattilakoskeakin paremmaksi, sillä reilun minuutin alavieskalaiselle hävinnyt Ylivieskan kuulan mies kuittasi jo 15. SM-mitalinsa.

- Mitalikolmikkoa katsellessa ei tämä matka mikään poikasten matka ole. Suunnitelmien mukaan pitkälti meni. Kova rata ja kyllä se painoi varmasti muillakin. Hyvä rata, mieluummin näitä kuin kilometrin rinkuloita.

Nakkilan Vireen Jussi Simula sijoittui neljänneksi jääden vain 19,9 sekuntia mitalista. Posion Pyrinnön Esa Mursu oli viides ja Kuhmo-Skin hurjan viimeisen kympin lenkin hiihtänyt ampumahiihdon maailmanmestari Paavo Puurunen kuudes.