Uutisen päiväys

1.12.2013← Takaisin

Lähteenmäki viikonlopun vahvin suomalainen Rukalla

  Rukan maailmancupin vapaan kympille kuudentena lähtenyt Krista Lähteenmäki sijoittui 12:nneksi ollen viikonlopun paras suomalainen. Takaa-ajossa kolmenkymmenen parhaan joukkoon hiihti neljä suomalaisnaista.

  - Tietysti vähän harmittaa, kun tulin sijoja alaspäin. Mä kuitenkin ajattelin, että taistelen kymmenen sakkiin, Krista Lähteenmäki kommentoi kisan jälkeen.
  - Aika vaikeata oli tänään. Tietysti, kun eilen sai niin hyvin itsestä irti, niin sen oikeastaan tiesi jo aamulla, että tämä tulee olemaan vaikea päivä. Selvästi painoi eilinen, mutta siihenkään ei voi vedota, kun muut ovat hiihtäneet ihan samat kisat. Kuitenkaan itsellä ei vielä ole sellaista kestävyyspohjaa alla kuin muilla. Tiedän, että kunto on tulollaan.

  15:nneksi hiihtänyt Anne Kyllönen nosti sunnuntain kympin vapaan kisan henkilökohtaisten onnistumisten listalle.
  - Varmaan yksi parhaita vapaan hiihtoja, mitä olen hiihtänyt. Tänään olisin hyötynyt peesiavusta. Jouduin kaksi ensimmäistä kierrosta hiihtämään aika lailla yksin, mutta yritin koko ajan saada porukkaa kiinni ja lähdin alusta saakka kovaa hiihtämään. Viikonloppu meni nousujohteisesti, Kyllönen iloitsee.

  Muutaman sijan takaa-ajossa tippunut ja lopulta 23:nneksi sijoittunut Kerttu Niskanen oli kisan jälkeen hiukan pettynyt.
  - Oli vaikeaa menoa. En oikein osaa sanoa, mistä johtui. Ei ollut helppo päivä tänään. Lihaksisto ei ole vielä täydessä terässä, niin ehkä vähän jopa edelliset päivät tuntuivat kropassa. Näin alkutalvesta lihaksistolle vähän raskasta, kun on pakkasta, mutta en minä oikein tiedä, Niskanen kommentoi päivän suoritustaan.

  Aino-Kaisa Saarinen kuului sunnuntain onnistujiin. 40:ntenä ladulle lähtenyt Saarinen nousi kaksitoista pykälää ylöspäin.
  - Tänään oli varmaan kahteen vuoteen paras luistelukisa. Tästä on helpompi jatkaa seuraaviin viikonloppuihin. Aika paljon kaksi edellistä päivää on mennyt yliyrittämiseenkin, kun viime kausi oli sen verran heikko, eikä vielä tiedä, mikä oikein riittää, niin varmasti yrittää liikaa.

  Riitta-Liisa Roponen nosti sijoitustaan kuudellatoista pykälällä nousten lopputuloksissa 41:nneksi.
  - Kolmas maailmancupin startti ja olympialaisiin kolme kuukautta aikaa, niin ei mitään paniikkia ole, mutta olisinhan minä kotikisoissa kovemmin halunnut hiihtää, kun oli hirveä kannustus tuossa ladun varrella. Ei ollut, mitä odotin, mutta tiedän, mikä ei kulje ja senhän pystyy kauden mittaan muuttamaan.

  Takaa-ajossa 45:nneksi hiihtänyt Laura Mononen ei ollut tyytyväinen maan suoritukseensa.
  - Olisi pitänyt pystyä parempaan. Tulin ainoastaan alamäet hyvin, ylämäet ja tasaiset olivat vaikeaa. Oli nihkeää menoa, enkä ole tyytyväinen. Eivät nämä aikaisemmat päivät niin pitkiä olleet, joten ei sen piikkiin voi pistää. Tänään oli vaan vaikea päivä, en oikein tiedä miksi, Mononen kommentoi.

  Lauantain perinteisen kisassa kaatunut Mona-Liisa Malvalehto keskeytti kisan toisella kierroksella.
  - Mun hengitys ei ole pelannut yhtään. Huomasin jo verryttelyssä, että tänään ei kulje. Nyt oli järkevämpi keskeyttää, kun tässä on kaksi päivää jo alla. Toissapäivänäkin oli kylmä keli ja hengitys ei ole taudin jälkeen toiminut, niin turha sitä on tuolla kylmässä rassata. Yritetään saada se normalisoitumaan mahdollisimman nopeasti.

  Päävalmentaja Magnar Dalen oli hiukan pettynyt suomalaisten viikonlopun kokonaistulokseen, vaikka muutamia valopilkkuja löysikin.
  - Kristalla oli kaksi hyvää kisaa tänä viikonloppuna. Aino-Kaisalla oli vaikea perinteisen kisa ja olen todella onnellinen, että hän tänään onnistui vapaalla paljon paremmin. Yleisesti ottaen en ole täysin tyytyväinen, jossain määrin jopa hiukan huolestunut, sillä ero maailman neljän kärkeen on prosentuaalisesti aika suuri. Ja heidän lyömisensä on vaikeaa. Aiemmin meillä oli kolme voittamatonta naista muissa joukkueissa, mutta tänään näin Kallan (Charlotte) nousevan neljänneksi ja vaikuttaa, että hän on noussut kärkikolmikon tasolla, eivätkä muut hiihtäjät ole siihen vielä maailmassa pystyneet.