Uutisen päiväys

30.11.2013← Takaisin

Lähteenmäki hiihti kuudenneksi Rukan perinteisellä

  Rukan maailmancup-viikonloppu jatkui lauantaina naisilla viiden kilometrin perinteisen kisalla. Suomalaisista parasta vauhtia piti kuudenneksi hiihtänyt Krista Lähteenmäki, joka aamun suksitestissä ilahtui lumisateen alkamisesta. Kaikkiaan kolme suomalaisnaista hiihti maailmancupin pisteille.

  - Oli raskas keli, mutta tällaiset kelit sopii mulle. Kyllä mä tuossa aamulla tuuletin, kun suksia testattiin ja alkoi lunta satamaan. Tuo lumisade teki varmasti aavistuksen nahkean eikä luisto ollut varmasti sitä mitä toivoin, mutta ei se ollut muillakaan, Krista Lähteenmäki kertoo.
  Naisten kisan voittajan, Justyna Kowalczykin aika vitosella oli 13.33,7. Lähteenmäki jäi voittajasta 26,3 sekuntia.
  - Todella hyvää, vahvaa hiihtoa. Aavistuksen tietysti jäi harmittamaan, että jäin kaksikymmentäkolme sekuntia Maritille (Björgen), mutta se ei ole huolestuttavaa. Tietysti siinä olisi ollut muutaman sekunnin päässä sijoja napsittavana, joten jäi vähän hampaankoloon, mutta se on tietysti hyväkin, että vähän jää jotain hampaankoloon, Lähteenmäki analysoi päivän suoritustaan.

  Kerttu Niskanen sijoittui perinteisen kisassa 13:nneksi jääden Puolan Kowalczykille 46,3 sekuntia.
  - Yritin tiukasti rytistää, mutta jotenkin ei vaan tänään sellaista vaihdetta saanut päälle. Vähän oli sellainen työmiehen kelikin. Tasaisillakin pätkillä sai kyllä puskea töitä, että sai viety hiihtoa eteenpäin. Yritin hiihtää niin kovaa kuin jaksoin. Hiihto oli tasaista junttaamista, mutta sellaista kirivaihetta ei löytynyt, mitä olisin toivonut. Tasaisen varmaa jaksamista, mutta uskon että kisojen myötä se herkkyys ja kestävyys löytyvät.

  Syntymäpäiviään lauantaina viettänyt Anne Kyllönen lähti ladulle onnittelulaulun saattelemana ja sama laulu jatkoi ladun varrella siivittäen naisen 17:nneksi.
  - Oli aivan ihana yleisö. En varmasti ikinä ole kuullut niin monta kertaa syntymäpäivälaulua kuin tänään matkan varrella. Mahtava tunnelma oli hiihtää, eikä voinut hetkeäkään antaa periksi, kun yleisö oli niin täysillä mun suorituksessa mukana, Kyllönen kiittelee.
  - Ei malttanut jäädä kuuntelemaan, että alkaako hapottamaan. Olen tyytyväinen päivän hiihtoon. Sain oman hyvän hiihdon hiihdettyä ja kroppa toimi hyvin. Vaikka eilen olikin ääripään hiihto, niin tänään oli keskiverto tai hyvä. Suksi toimi hyvin, Kyllönen kertaa päivän suoritustaan.

  Laura Mononen jäi täpärästi pisteittä hiihdettyään 31:nneksi:
  - Ei tuntunut mitenkään helpolta tänään. Fiilikseen nähden tulos on ihan ok. Ihan hyvä loppua kohti kiristyvä ja nousujohteinen kisa. Totta kai sade hidasti keliä, mutta se on kaikille sama.

  Riikka Sarasoja-Lilja hiihti 34:nneksi:
  - Parempaa hiihtämistä kuin alkutalvesta, mutta hiukan kiukuttaa, kun se ei vielä pisteille riitä. Olisin toivonut lähemmäs kahtakymmentä sijoitusta. Mutta kun peilaa hiihtoa alkutalven suorituksiin, niin tämä oli kuitenkin oikeaan suuntaan. Pitää varmaan vaan hyväksyä, että nyt mennään pienin askelin eikä harppauksin eteenpäin. Vauhti ei riitä niille sijoille, mitkä alkaisi olla omasta mielestä hyviä. Pitää olla vain kärsivällinen ja luottaa siihen, että se herkkyys sieltä putkahtaa.

  Aino-Kaisa Saarinen sijoittui perinteisen kisassa 45:nneksi:
  - Nyt on sellainen olo, että hermotukset on tehty vikaan. Ihan noissa tiukimmissa nousuissa saa mäen päällä vähän hapotuksen tunnetta. Kunnon ei pitäisi olla mitenkään huono. Viime viikonloppuna oli kuitenkin hiihto ihan hyvää ja terävää, mutta sen jälkeen on ollut vähän löysää.

  46:nneksi hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen on suunnannut jo katseensa sunnuntain vapaan kympille, jonka hän on ilmoittanut viikonlopun päämatkakseen.
  - Toki olisin toivonut olevani terävämmässä iskussa tänäänkin, mutta katsotaan vielä huominen ei vedetä tästä vielä mitään johtopäätöksiä.

  Maajoukkuehiihtäjistä Mona-Liisa Malvalehto jäi kauas kärjestä kaaduttuaan mäessä. Malvalehto sijoittui kisassa 96:nneksi.
  -Ihan hyvin kulki tänään, mutta menin jälleen kerran kaatumaan mäessä. Siinä oli jäätä ladulla ja tulin rohkeasti laskuun, mutta se olikin enemmän jäässä kuin mitä oli verryttelyssä. En sitten saanut otetta siihen latuun ja jalat levisi ihan täysin. Meni varmaan kakskyt sekuntia ennen kuin pääsin ylös ja vauhdit meni siihen. Sitten meni fiilis ja iski hapot enkä päässyt enää mihinkään. Väliaikojen perusteella meni siihen asti ihan hyvin ja pystyin joka mäen hiihtämään kovaa ja rohkeasti.
  - Ärsyttää, kun melkein joka kisassa tänä vuonna olen kaatunut. Ei tällä tavalla voi pärjätä. Enkä tiedä, olisinko pärjännyt, jos olisin pysynyt pystyssä, mutta ainakin olisi ollut varmaan ihan hyvä suoritus.