Uutisen päiväys

29.11.2013← Takaisin

Suomalaisnaisten sprinttipäivä jäi erävaiheeseen

  • Krista Lähteenmäki paras suomalaisnainen perjantain perinteisen sprintissä.

Neljä suomalaisnaista selvitti perjantaina tiensä karsinnoista Rukan maailmancupin perinteisen sprintin erävaiheeseen. Heistä nopeimpana karsinnasta selvinnyt Krista Lähteenmäki oli paras suomalaisnainen myös lopputuloksissa sijoittuen 14:nneksi.

Aamupäivän karsinnoista erävaiheeseen tiensä selvitti neljä naista. Erävaiheessa heistä peräti kolme, Krista Lähteenmäki, Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen, osuivat samaan erään.
- Vain suomalaiset pystyy tähän, Lähteenmäki nauraa ja jatkaa:
- Toki me toivotaan, että olisimme eri erissä. Voi hiihtää paljon rennommin, kun kaverit on eri erissä. Toisaalta aika-ajossa ei voi taktikoida, pitää vaan hiihtää niin kovaa, että pääsee jatkoon.
- Tuumattiin aika-ajon jälkeen, että miten me aina onnistutaan hiihtämään samoihin eriin. Yritettiin tsempata, että hiihdetään kovasti ja otetaan kolme ekaa sijaa, mutta ei ihan näin käynyt, 22:nneksi lopputuloksissa sijoittunut Niskanen nauraa.
- Kyllä meidän kaikkien olisi mielellään pitänyt olla jatkossa. Aika-ajot lupasivat hyvää, mutta nyt oli tällainen kisa. Pikkusen tahmeata hiihto oli nyt erässä. Rentous puuttui ja viimeinen puristaminen, mutta aika-ajot osoittivat, että kunnossa olen, kun päivänvire sattuu kohdilleen, niin en ole yhtään huolissaan, 27:nneksi sijoittunut Kyllönen kommentoi.

Päivän hiihtoihin naiset ovat kuitenkin kohtuullisen tyytyväisiä, vaikka hiihdot jäivät perjantaina kahteen starttiin.
- Nyt ollaan menossa selvästi parempaan suuntaan. Hiihto oli selvästi parempaa kuin viikko sitten Rovaniemellä. Aavistuksen jäi harmittamaan, että jouduin vaihtamaan latua nousussa ja tipuin kyydistä. Kaksi hiihtoa aukaisi kuitenkin hyvin lauantain ja sunnuntain kisoja ajatellen, Lähteenmäki kertoo.
Suomalaisista toiseksi paras oli Mona-Liisa Malvalehto, joka iloitsi karsintahiihdon onnistumisesta.
- Erässä olisi pitänyt olla terävämpää jalkaa loppuun. Oli alusta saakka hirveen kiire erässä. Sen taistelin, mitä pystyin, mutta tänään se ei parempaan riittänyt. Suksi oli ihan ok. Mäessä tehtiin ratkaisut, olisi pitänyt löytyä kropasta voimaa enemmän, Malvalehto miettii karsiutumistaan erävaiheessa.

Perjantaina pakkanen keikkui kymmenen asteen molemmin puolin, kun vielä torstai-illan ennuste oli, että kisa-aikana alueella voi olla jopa 17 astetta pakkasta.
- Nyt oli mukava, kun ei ollut tuulta. Oli toki viileä keli, mutta tuuli tekee siitä vielä niin paljon kylmemmän tuntuisen. Mun mielestä oli ihan ok keli, Niskanen mietti hiukan ennusteista keventynyttä pakkasta.

Maailmancupin avausviikonloppu Rukalla on myös Mini tour. Osallistumisoikeuden viikonlopun muihin kisoihin saadakseen, piti kaikkien hiihtää myös perjantain sprintin karsinta.