Uutisen päiväys

7.2.2016← Takaisin

Kyllönen upealla hiihdolla kolmanneksi Holmenkollenilla

Anne Kyllönen hiihti kolmanneksi Norjan Holmenkollenilla käydyssä 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailussa. Suomalaisnaisten kokonaispanos oli jälleen hyvä: Kyllösen lisäksi kymmenen parhaan joukkoon hiihtivät Laura Mononen joka oli 5:s ja Krista Pärmäkoski 7:s.

Kyllösellä toimi tänään kaikki. Alla oli hyvä suksi ja taktisesti hiihto kulki suunnitellusti. 

”Ihan mahtava kisa. Hyvä suksi, hyvä päivä, hyvä taktiikka. Tarkoitus oli hiihtää omaa vauhtia ja verrata omaa päivän fiilistä muihin. Viimeiset kilometrit kroppa oli kyllä tyhjä, mutta annoin kaikkeni ladulle”, Kyllönen iloitsi. 

Edellinen henkilökohtainen palkintopallisijoitus Kyllösellä on kahden vuoden takaa Val di Fiemmestä. Tänään hiihdetty kolmostila Holmenkollenilla lämmitti erityisesti. 

”Tosi mukava, että tuli näin hyvä onnistuminen, ja näin erityisessä paikassa kun Holmenkollen”, jatkoi Kyllönen.

Kilpailun viides Laura Mononen on nostanut tasoaan hyvin kuluvalla kaudella ja hiihti uran parhaan maailmancupin sijoituksensa vaativassa kisassa. 

Monosen kalusto toimi hyvin, eikä vauhti pääjoukon mukana tuntunut kovalta.

”Kisa meni ihan hyvin omalta osalta, sukset toimi tosi hyvin, kummatkin sukset (vaihtoi kerran kilpailun aikana). Alussa ei lähdetty ihan hirveen kovaa vauhtia. Sitten siitä alkoi osa tippuu. Itellä oli hyvä päivä tänään”, mietti Mononen.

Pitkä kilpailu söi Monosen energiavarastot, mutta katkeamista ei tullut. 

”Vähän lopussa alkoi olee lihakset tyhjät. Viimeisen kerran kun noustiin mäen päälle, niin oli aika vaikeita hetkiä, mutta onneksi siitä maaliin suoriutu vielä kunnialla”, kertoi Mononen.

Muut suomalaiset täydensivät hienosti joukkueen kokonaispanosta Kyllösen ja Monosen takana. Krista Pärmäkoski oli siis seitsemäs, Kerttu Niskanen 11:s ja Riitta-Liisa Roponen 20:s.

Kotiyleisön edessä kilpailun kaksoisvoittoon hiihtivät Therese Johaug ja Ingvild Flugstad Östberg.

Suomalaisten kommentit Hiihtoliiton Soundcloudissa:

Anne Kyllönen
Laura Mononen
Krista Pärmäkoski 
​Riitta-Liisa Roponen

Tulokset 30km Holmenkollen

Kuva: SHL/Touho Häkkinen