Uutisen päiväys

31.12.2013← Takaisin

Kyllönen sijoittui seitsemänneksi, Suomen naiset odottavat innolla normimatkojen alkua

Tour de Skin Lenzerheiden vapaan sprintin paras suomalaisnainen oli seitsemänneksi hiihtänyt Anne Kyllönen. Finaalipaikka jäi jälleen suksen mitan päähän. Kuudesta karsintaan startanneesta suomalaisesta, neljä naista selvitti tiensä pisteille. Naiset odottavat innolla Tour de Skin normaalimatkoja.

Aika-ajossa 11:nneksi hiihtänyt Anne Kyllönen hiihti ensimmäisessä puolivälierässä ja selvitti tiensä ajan perusteella jatkoon ja kahdentoista parhaan sakkiin. Välierässä Kyllönen lähti heti paukusta vahvasti kärkeen ja vetämään letkaa.
- Alkuerässä lähdin viimeiseen laskuun kolmannelta paikalta, eikä sieltä mitenkään ehtinyt mukaan lopputaisteluun, niin päätin, että jos pääsen keulaan, niin vedän hiihdän keulassa tai vähintään kakkosena, Kyllönen kertoo.
Kisa käytiin 750 metrin radalla, joka hiihdettiin kahteen kertaan. Toisen kierroksen loppuvaiheessa Kyllönen joutui päästämään nopeampia ohi jääden eränsä kolmanneksi. Toisesta erästä ajan perusteella pääsi kaksi nopeampaa naista finaaliin.
- Ihan hyvä fiilis minulla on, vaikka en finaaliin päässyt. Minulla ei ikinä ole ollut helppoa, että tullaan korkealle vain kilpailemaan. Yleensä minulla menee muutama päivä, joten siihen nähden pystyin tänään hyvään suoritukseen, seitsemänneksi sijoittunut Kyllönen kertoo.
Tour de Skin ensimmäiset kolme etappia ovat olleet lyhyitä kisoja. Tasaisesti hiihtänyt Kyllönen on tällä hetkellä kokonaiskisassa viidentenä. Huomenna Lenzerheidessa hiihdetään perinteisen 10 kilometrin yhteislähtö.
- Toivotaan, että palaudun hyvin huomiseen. Onneksi huomenna kilpaillaan iltapäivästä. Kyllä kymppi perinteisellä on minulle mieluinen matka.

Krista Lähteenmäki sijoittui vapaan sprintissä 14:nneksi.
- Hiihto oli todella hyvää, mutta taktisesti huonoa erässä. Oikeastaan tour alkaa mun osalta vasta huomenna, mun huonoimmat matkat on nyt hiihdetty ja lähden todella hyvillä fiiliksillä huomiseen. Latuprofiili käy mulle hyvin, täällä paistaa aurinko ja lämmöt on nollan pintaan.
16:nneksi sijoittunut Kerttu Niskanen (12:s aika-ajossa) nauroi, että kisa oli taas hänelle tyypillistä vapaan sprinttiä. Perusvarmaa suorittamista, ei huippuhiihtoa, mutta ei mikään katastrofikaan.
- Aika-ajo oli varmaan mun paras sijoitus maailmancupin vapaan sprintissä, joten siihen olen tyytyväinen. Nyt on ollut prologi ja kaksi sprinttikisaa, niin on mukava päästä hiihtämään normimatkoja ja vielä ensimmäinen pertsan kisa. Hyvillä mielin lähden huomiseen. Yhteislähtö on aina hässäkkää. Uskon, että alusta asti lähdetään pitämään vauhtia. Pitää vaan yrittää etsiä siitä junasta sopiva vaunu, Niskanen kertoo.

Tour de Skin kokonaiskisassa 11:ntenä tiistain 22:n sijan jälkeen oleva Aino-Kaisa Saarinen oli sunnuntain sprintin jälkeen täynnä taistelutahtoa ja näytönhalua, kun välieräpaikka jäi aivan pienestä kiinni.
- Vähän jäi hampaankoloon kyllä tänäänkin. Olisi pitänyt päästä suoralla ohi, mutta olin siellä taustalla ja sinne taustalle jäinkin. Hyvää kuitenkin on se, että paukku ois ollut nousussa, mutta valitettavasti nyt kävi näin, Saarinen kertoo.
- Nyt on onneksi nämä tourin vaikeimmat hiihdot takana ja voi hyvillä mielin keskittyä pidempiin matkoihin. Hyvällä fiiliksellä lähden huomisen kisaa, oon tosi hyvin palautunut näistä starteista, Saarinen iloitsee.

Karsinnoissa 35:nneksi sijoittunut Riikka Sarasoja-Lilja pitää ennakkosuunnitelmistaan kiinni ja jättää Tour de Skin kesken kolmen etapin jälkeen. Riitta-Liisa Roponen sijoittui karsinnoissa 41:nneksi.
Kipeäksi tullut Laura Mononen starttasi kisan sijaan kotimatkalle, eikä hiihtänyt lainkaan Lenzerheidessa.