Uutisen päiväys

18.1.2014← Takaisin

Kyllönen jo viikonlopun toiseen mestaruuteen

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen voitti perinteisen kymmenen kilometrin väliaikalähdön. Lempäälän kisan Aino-Kaisa Saarinen otti hopeaa ja Vieremän Koiton Kerttu Niskanen hiihti pronssille.

Suomen mestaruus –kisoissa Vantaalla oli lauantaina vuorossa perinteisen kisat. Naisten kympin voitti Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen ajalla 28.39,9, joka hiihti mestariksi myös perjantain vapaan sprintissä.
- Aamulla vähän yskitti ja ajattelin, että näinköhän meni huonompaan suuntaan, mutta ilmeisesti hengitys vähän vaan ärsyyntyi eilisestä kylmästä kisasta. Kisan aikana ei tuntunut mitään, mutta kyllä mulla ainakin painoi eilinen kisa jaloissa. En tiedä sitten vaikuttiko se hirveästi suoritukseen, Kyllönen kertoi.
Mestaruudesta käytiin kova taistelu Kyllösen ja Lempäälän kisan Aino-Kaisa Saarisen kesken. Kyllönen oli lopulta 5,6 sekuntia nopeampi.
- Kuulin ladulla, että kaksi sekkaa ja sekunti, mutta en tiennyt kumpaan suuntaan. Sen tiesin, että Annen kanssa on tiukkaa taistelua. Minulla oli taktiikkana vetää kolme tasaisen kovaa kierrosta, Saarinen kertoo.
Saarisen jälkeen ladulle lähtenyt Kyllönen kertoo saaneensa hyvin väliaikoja kisan aikana.
- Yritin loppua kohti kiristää.  Meidän kisa oli sekuntipeliä loppuun saakka. Yritin hiihtää rennosti, että on loppusuoralla vielä energiaa, mutta kyllä tänään annoin ladulle ihan kaikkeni.  Piti vähän miettiä, että miten tällaisessa pakkaskelissä hiihdetään kymppiä sprinttipäivän jälkeen, Kyllönen kertoo.

SM-kisaviikonlopun ainoasta startistaan hopeaa napannut Saarinen oli tyytyväinen siitä, mihin suuntaan oma hiihto on mennyt.
- Nyt alkaa tekniikka olla jo parempaan päin. Teknisesti oli hyvää ja rentoa hiihtoa, mutta vielä siitä se viimeinen vaihde puuttuu. Oli vähän mahatautia ja paljon kisoja, niin ajattelin jättää sprintin eilen väliin. Kun katselin telkkarista pakkaskisaa, niin totesin tehneeni oikean päätöksen, Saarinen kertoo.
- Työteliäs rata ja tempoa piti pitää yllä. Yritin kovaa hiihtää koko matkan ajasta loppuun, vaikea sanoa olisiko sekunnit mennyt eri tavalla, jos hiihtojärjestys olisi ollut toinen.
Saarisella on lahdessa käytössään sprinttirata eli noin puolentoista kilometrin lenkki, jolla nainen tahkosi muun muassa viime viikon tiistaina pitkän kolmetuntisen lenkin.
- Olen todella kiitollinen, että siellä on latu. Leivoin latukuskille kakun kiitokseksi.

Viereämän Koiton Kerttu Niskanen sijoittui kolmanneksi ajalla 29.19,8. Perjantain sprinttikisa painoi vielä naisen jäsenissä.
- Pitkästä aikaa pakkaskelissä vapaan sprintissä neljä kovaa rykäisyä, niin kyllä tuntui tänään hiihdossa. Mutta olen tyytyväinen mitalista. Jo ensimmäisessä nousussa tuntui siltä, että voi olla vaikea kisa tulossa, mutta tein mitä pystyin. Tytöt oli tänään kovempia.