Uutisen päiväys

25.11.2011← Takaisin

Kyllönen ja Pentsinen parhaat suomalaiset Rukan sprintissä

  Anne Kyllönen ja Anssi Pentsinen ottivat Rukalta uriensa parhaat sijoitukset, Kyllösen ollessa viides ja Pentsisen ollessa kuudes. Muita suomalaisia ei perinteisen tyylin sprinttien finaalissa Rukan Minitourin avauspäivänä nähty. Naisten kisan voittoon hiihti Norjan Marit Björgen ja miesten nopein oli Ruotsin Teodor Pederson.

  Molemmat suomalaishiihtäjät olivat tyytyväisiä päivän suoritukseensa lähtien jo aika-ajoista, joissa Kyllönen oli 11. ja Pentsinen oli aika-ajojen nopein. Suomalaisista aika-ajoista jatkoon pääsi naisissa Mona-Lisa Malvalehto (aika-ajon 7.), Aino-Kaisa Saarinen (16.), Krista Lähteenmäki (22.), Kerttu Niskanen (26.). Miehistä aika-ajoista Pentsisen lisäksi jatkoon pääsivät Lasse Paakkonen (aika-ajon 11.), Matias Strandvall (17.) ja  Sami Jauhojärvi (18.).

  - "Uran paras sioitus, täytyy olla tyytyväinen, vaikka samalla hampaankoloonkin vielä vähän jai. Täytyy myöntää, että ennen finaalia kyllä jännitti, mutta aivan mahtavaa hiihtää kotiyleisön edessä, yleisö olikin aivan käsittämätön!", kertoi Anne Kyllönen finaalin jälkeen.

  - ”Nousuissa en saa extravaihdetta päälle, se on sitä samaa tahtia, mitä pystyy vetämään muttei yhtään kovempaa. Hapotuksen tai hengityksen puolesta ei ota kiinni, mutta lihakset tyhjenivät sen verran tuossa, ettei niistä sitten irtoa sitä voimaa. Toisaalta tästä eteenpäin lihasten pitäisi tästä lähteä palautumaan ja saada sitä energiaa, että huomenna sitten uutta matoa koukkuun ja varsinkin perinteisen kympillä. Siellä sitten pitäisi pystyä myllyttämään kunnolla. Kaikki on mennyt nyt normaalisti eilisestä illasta eteenpäin. Nyt olen jo terve, mutta energiaa puuttuu lihaksista. Se on ainoa ongelma nyt, mutta pitää vaan tankata eikä siinä sen kummempaa.”, Aino-Kaisa Saarinen kertoi kisastaan.

  - ”Sen oli tuntuista minkä oli näköistäkin. Hirveän vaikea päivä ollut tänään. Aamulla tuntui herätessä, että ei, onko tänään kisa…mutta hyvin pystyin tsemppaamaan. En tiedä, miksi tuntui niin väsyneeltä. On tullut paljon matkustamista ja olen harjoitellutkin täällä paljon. Harmittaa, etten päässyt jatkoon, mutta jos olen kerran aikaisemmin päässyt sprintissä jatkoon (puolivälierästä), niin en voi olla hirveän pettynyt. Paremmat matkat on nyt edessä, uskon, että on hyviä kisoja tulossa.”, totesi Krista Lähteenmäki kisan jälkeen.

  - "Oli kyllä hyvä päivä tänään, omalta osalta oikeastaan loistava. Finaalissa lähdin taistelemaan palkintopallisijasta, alussa pääsinkin johtoon ja sain hiihtää omaa hiihtoa. Ihan loppuun asti en pystynyt tappelemaan ja loppusuoralla hyydyin vähän. Pääsy finaaliin oli kuitenkin hyvä bonus tälle päivälle.", kertoi Anssi Pentsinen tyytyväisenä finaalin jälkeen.

  Tulokset kokonaisuudessaan: Ruka pe 25.11., sprintit

  Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi