Uutisen päiväys

6.1.2015← Takaisin

Kyllönen ja Mononen puolivälieriin Val Mustairin sprintissä - hiihtäjät valittelivat kovuuden puutetta

  Anne Kyllönen ja Laura Mononen olivat tyytyväisiä aika-ajohiihtoihinsa. Kaksikko toivoo jatkossa lisää röyhkeyttä välierävaiheen hiihtämiseen sprinttikilpailuissa.

  Laura Mononen ja Anne Kyllönen hiihtivät Val Mustairin sprinteissä erinomaiset aika-ajohiihdot. Sijoille 4 ja 6 päätyneet hiihtäjät karsiutuivat puolivälierävaiheessa. Mononen oli suoritukseensa tyytyväinen.

  "Aika-ajo meni hyvin ja nyt oli toinen kerta urallani kun pääsin sprintissä jatkoon. Puolivälierä oli sitten kovaa kyytiä. Puutteet voi analysoida helposti: röyhkeyttä olisi kaivattu joukkoon ja sellaista hyvää itseluottamusta. Sprintissä pitää nimenomaan luottaa itseensä", Mononen kommentoi.

  "Tietynlainen jännittäminen näkyy tuollaisella radalla myös laskuissa. Niissä pitää vaan painaa röyhkeästi eikä himmailla yhtään. Hyvillä mielin kuitenkin jatketaan Touria tästä, ja kaikille matkoille lähdetään tietysti tekemään parhaansa".

  Anne Kyllönen oli kollegansa kanssa pitkälti samoilla linjoilla.

  "Aika-ajo oli ehdottomasti hyvä hiihto ja siihen olen tyytyväinen. Olen pitkään toivonutkin että karsinnassa kulkisi, ja nyt sellainen hiihto tuli. Erähiihto oli ihan ok, mutta ei tällä kertaa riittänyt. Huomiot ovat varmasti aika samantapaisia kuin Laurallakin: röyhkeyttä olisi saanut olla lisää ja itsevarmaa tekemistä. Porukassa uskaltaa mennä niin kuin pitääkin, mutta yksin hiihtäessä ratkaisuherkkyyttä saisi olla enemmän. Sprintissä pitää pystyä tekemään rohkeita ja kylmäpäisiä ratkaisuja ja siinä on kehitettävää", Kyllönen kommentoi.

  "Touria on vielä jäljellä, ja seuraaviin kilpailuihin lähden totta kai hyvillä mielin. Hyvä fiilis tässä on ja toivon mukaan tuloskunto on nouseva viikon loppua kohti."

  Kokenut Aino-Kaisa Saarinen jäi karsintaan. Saarisen lopullinen sijoitus oli 35:s. Hän suhtautui hiihtoonsa rauhallisesti.

  "Odotettavissa oli että tämä on Tourin hankalin matka osaltani, joten en ole sikäli pettynyt. Ilahduttavaa on että kunto tuntuu olevan koko ajan nousussa, joten en ole mitenkään huolissani. Lähdin rauhallisesti liikkeelle ja suoritus oli kokonaisuudessaan ihan ok", Saarinen kommentoi karsinnan jälkeen.

  Kerttu Niskanen jäi Tour De Skiltä pois sairauden vuoksi. Niskanen sairastui maanantaina ja palaa Suomeen tämän päivän aikana.