Uutisen päiväys

23.11.2013← Takaisin

Kyllönen ja Jylhä sprinttien hallitsijat Rovaniemen Suomen Cupissa

Anne Kyllönen ja Martti Jylhä hallitsivat selvillä eroilla sprinttikilpailuja Rovaniemellä Suomen Cupissa. Molemmat olivat vapaan sprintissä parhaita jo karsinnassa.

Kyllösen takana Kerttu Niskanen oli toinen ja Riikka Sarasoja-Lilja kolmas. Jylhän takana Ville Nousiainen oli toinen ja Juho Mikkonen kolmas.
– Ei ollut odotettua! Välillä oli tällä viikolla heikotkin fiilikset. Keskiviikkoiltana päätin, että lähden torstaina shoppailemaan Rovaniemelle, että saan vähän ajatuksia pois hiihdosta. Se teki vissiin hyvää. Tosi hyvä fiilis oli tänään hiihtää. Ei voi olla kuin tyytyväinen, Kyllönen sanoi.
Hyvin kauden aloittanut Kerttu Niskanen oli päiväänsä myös tyytyväinen:
– Meni ihan mukavasti. Jaksamista oli tänäkin päivänä. Vapaan sprintti ei ole minullekaan paras matka, mutta tänään se onnistui loistavasti.
Riikka Sarasoja-Liljan kauden avaus oli tahmea, mutta yhdellä suosikkimatkallaan hän pääsi hyvään vauhtiin.
– Tämä oli askeleen parempaa kuin Oloksella, Sarasoja-Lilja sanoi.
Jylhä oli suunnitellut ratkaisevansa pisimmän nousun yläosassa, ja se onnistui täydellisesti. Sen jälkeen hän sitten hiihtikin karkuun.
– Kunnon puolesta osasin odottaa tällaista. Saliharjoituksen jälkeen oli kuitenkin vähän selkäkipua, mutta pääsin eilen käymään omalla fysioterapeutillani illalla. Liikkeet olivat aika jäykkiä ennen tätä päivää, mutta se (käsittely) helpotti vähän. Muuten oli tosi hyvä päivä. Kun kulkee, silloin se on helppoa, Jylhä sanoi.
Ville Nousiainen oli samalla sijalla myös vuosi sitten. Hänen kauden avauksensa on ollut tahmeaa, mutta nyt meno oli jo virkeämpää.
– Tämän viikon kevyt harjoittelu vähän auttoi. Levillä tuli parin viikon aikana aika paljon harjoiteltua, ja kisoissa meno oli sitten sen mukaista, ei hirveän rentoa. Tänään pystyin helpolla hiihtämään, pystyin jopa vaihtelemaan tahtia. Se oli oikea signaali, että oikeaan päin ollaan menossa, Nousiainen sanoi.
Juho Mikkonen on aloittanut kauden hyvin, sillä hän voitti ensimmäisen Suomen Cupin sprintin Vuokatissa. Hiihtoonsa hän oli tyytyväinen, vaikka hiihdossa ei aivan parasta terävyyttä ollutkaan.
– Ihan hyvä päivä oli. Viime viikonlopun jälkeen oli mukavaa, kun taas tuli hyvä tulos.
Sunnuntaina matkoina ovat perinteisellä naisilla vitonen ja miehillä kymppi.

Tulokset: www.oh.fi