Uutisen päiväys

25.7.2005← Takaisin

Kuka voittaa tulikokeen?

Yleisurheilun MM-kisojen kynnyksellä Helsingin Olympiastadionilla käydään usean eri lajin urheilijoiden kesken lähestulkoon yhtä mielenkiintoista mittelöä kuin vajaan kahden viikon kuluttua oikeissa arvokisoissa.

Ylen TV2 on laittanut eri lajien taitajat koville kuluneena kesänä, sillä se on haastanut 8 huippu-urheilijaa 5-otteluun. Lajivalikoimasta löytyvät 100 m juoksu, pituushyppy, moukarinheitto, keihäänheitto sekä 800 m esteet.
Haasteen ovat ottaneet vastaan hiihtäjä Virpi Kuitunen, aerobicaaja Tiia Piili, taitoluistelija Susanna Pöykiö, nyrkkeilijä Eva Wahlström, yhdistetyn urheilija Hannu Manninen, jääkiekkoilija Niklas Hagman, telinevoimistelija Jani Tanskanen ja pikaluistelija Pekka Koskela.
Aivan kylmiltään ei kahdeksikon ole tarvinnut lähteä kisailemaan, sillä heitä on opastanut ryhmä asiantuntijoita: Johanna Manninen (100 m), Mikaela Ingberg (keihäs), Tommi Evilä (pituus), Olli-Pekka Karjalainen (moukari) ja Jukka Keskisalo (800 m esteet).

Äänestä omaa suosikkiasi!

5-ottelun naisten ja miesten sarjan voittaja saa muutakin kuin mainetta ja kunniaa, sillä ykköselle luovutetaan 7 000 euron arvoinen Suomen Olympiakomitean valmennusstipendi. Tällä hetkellä naisten kisassa 4 lajin jälkeen johdossa on Virpi Kuitunen ja miesten puolella Hannu Manninen.
Varsinaisilla kilpailusuorituksilla ei ole välttämättä mitään tekemistä Tulikokeen toisen palkinnon kanssa, sillä myös yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan. Tämän kisan voittajalle luovutetaan 5 000 euron Sonera-stipendi. Kannattaa siis käydä äänestämässä omaa suosikkiasi!



Lisätietoja: http://www.yle.fi/tulikoe