Uutisen päiväys

17.3.2018← Takaisin

Krista Pärmäkoski voittoon Falunissa

Falunin minitour jatkui tänään perinteisen yhteislähtökilpailuilla. Naisten kilpailussa nähtiin suomalaisedustusta korkeimmalla palkintokorokkeella, kun Krista Pärmäkoski otti kirivoiton ja kukisti Marit Björgenin 0,2 sekunnilla.

Pärmäkoski aloitti kilpailun maltillisesti, mutta oli hereillä Björgenin kiristäessä tahtia kilpailun puolivälissä. Pärmäkoski koki vauhdinjaon onnistuneen ja antoi kiitosta luottosuksiparilleen.

- Tosi hyvä kisa, kiva oli hiihtää. Mulla on tosi hyvä suksi tälle kelille, se on helppohiihtoinen ja hyväluistoinen. Ilo oli lähteä matkaan! Alussa oli vähän ruuhkaa, tietyllä tapaa se rauhallinen alkuvauhti (auttoi), jaksoi lopussa, oli hyvin voimia. Ei ollut oikeastaan yhtään väsynyt lopussa, pystyi vielä kiristämään sprinttinousuun tahtia. Onhan se huikeeta, että yhden maailman parhaista urheilijoista pystyy kukistamaan kirissä, mikäs sen parempaa, totesi Pärmäkoski.

Neljä suomalaisnaista hiihti kilpailussa varmasti pisteille. Kerttu Niskanen oli toiseksi parhaana suomalaisista kymmenes, Aino-Kaisa Saarinen 13:s ja Johanna Matintalo sijalla 17.

Kauden mittaan koko ajan parantanut Saarinen oli kilpailun jälkeen todella tyytyväinen koko päivään kokonaisuutena.

- Mulla oli hyvä kisa tänään! Sukset toimi, varsinkin pito oli erinomainen. Hyvä rata, taaempaakin pystyy nousemaan, jos voimia riittää. Hyvä, nousujohteinen kisa. Oli super kivaa, totesi Saarinen iloisena.

 21-vuotias Johanna Matintalo jatkoi vahvoja otteitaan kansainvälisissä kilpailuissa.

 - Ihan tyytyväinen olen päivän kisaan, yllättävän hyvin pääsin sieltä kisan aikana nousemaan, vaikka lähtönumero oli aika suuri. Tein vähän taktisesti tyhmiä valintoja, siinä luultavasti menetin muutaman sijan, se pikkuisen harmittaa. Kokonaisuutena ihan hyvä hiihto. Ihan mukava tilanne minitourilla, on hyvä lähteä huomenna taistelemaan, kommentoi Matintalo.

Anne Kyllönen oli kilpailun 40:s ja Laura Mononen 46:s.

Tulokset

Falunin minitourin tilanne

Maailmancupin kokonaistilanne

 
Miesten kilpailussa paras suomalainen tänään oli Ristomatti Hakola, joka oli 24:s. Hakola lähtee huomiseen takaa-ajoon sijalta 8, vajaan minuutin kärjestä.

- Päivän kisa oli melkein loppuun asti hyvä. Jouduin vähän taipumaan, kärki karkasi ja meni pääjoukko ohi, mutta melkein voisi sanoa että oli tosi hyvä kisa. Huomenna lähdetään taistelemaan, kovia äijiä ympärillä. Ihan saa kärsiä taas koko rahan edestä, letkautti Hakola.

Pistesijoille hiihti myös Iivo Niskanen, jonka sijoitus oli kilpailussa 27:s. 

Tulokset

Falunin minitourin tilanne

Maailmancupin kokonaistilanne

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa