Uutisen päiväys

10.12.2017← Takaisin

Krista Pärmäkoski tasaisessa kärkitaistossa kolmanneksi Davosin kympillä

Krista Pärmäkoski jatkoi hyviä suorituksiaan maastohiihdon maailmancupissa, kun hän taisteli vapaan kympillä kolmanneksi Davosissa. Pärmäkoski jäi voittoon hiihtäneelle Ingvild Flugstad Östbergille vain 7,9 sekuntia. Suomalaismiehistä 15 kilometrillä paras oli 51:nneksi sijoittunut Lari Lehtonen.

Naisten kilpailussa Pärmäkosken lisäksi erityisen hyvin onnistui Kerttu Niskanen, joka oli puolimatkan väliajoissa kolmantena ja lopulta seitsemäs. Niskanenkin hävisi vain 24,9 sekuntia. Riitta-Liisa Roponen oli 18:s, Laura Mononen 20:s, Aino-Kaisa Saarinen 35:s ja Anne Kyllönen 37:s.

”Vähän oli aamulla epävarmuutta, lähdenkö hiihtämään ollenkaan. Ei ollut täysin sellainen olo, että voisi kulkea tänään. Ehkä sellainen pieni epävarmuus omasta kunnosta oli hyvä taktiikka, en uskaltanut lähteä liian lujaa. Tuli sellainen rento, kova ja tasainen suoritus. Olen yllättynyt tästä palkintopallisijoitusta”, Pärmäkoski sanoi iloisena.

”Oli ihan hyvä päivä. Davosissa on aina hyvä fiilis hiihtää. Nyt oli haastava valmistautuminen, kun tulin Linnan juhlien kautta, mutta olotila oli hyvä ja olen sillä lailla tyytyväinen. Vielä vapaan kisa, perinteisellä olisi varmasti ollut vielä parempi tulos”, Niskanen sanoi.

Lari Lehtosen kilpailuun mahtui epäonneakin, sillä hän kaatui kolmannella kierroksella.

”Tavoite oli hiihtää paremmin kuin aikaisemmin tällä kaudella, kaksi kierrosta näytti siltä, että tulee hyvä veto. Kolmannen kierroksen aluksi menin kaatumaan tuohon vähän reilun kilsan kohtaan alamäkeen jäiseen kohtaan, sitten oli kilometri-puolitoista tosi vaikeaa. Loppu tuli ihan irvistäen. Harmi, siinä meni paljon sijoja kaatumiseen”, Lehtonen harmitteli.

Lehtosen jälkeen suomalaisista seuraavaksi paras oli kilpailutauolta palannut Ville Nousiainen, joka oli 53:s. Anssi Pentsinen oli 56:s, Martti Jylhä 80:s ja Lauri Lepistö 95:s.

Maailmancup jatkuu Italian Toblachissa ensi viikonloppuna.

Soundcloudissa kommentteja:

Krista Pärmäkoski: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/krista-parmakoski-davos-10km

Kerttu Niskanen: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/kerttu-niskanen-davos-10km

Riitta-Liisa Roponen: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/riitta-liisa-roponen-davos-10km

Aino-Kaisa Saarinen: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/aino-kaisa-saarinen-davos-10km

Laura Mononen: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/laura-mononen-davos-10km

Anne Kyllönen: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/anne-kyllonen-10km-davos

Ville Nousiainen: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/ville-nousiainen-davos-15km

Lari Lehtonen: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/lari-lehtonen-davos-15km